14. luukku – Lux Humanan joulukalenteri

Jouni Inkala: Minuutin ja sen puolikkaan laajenevassa universumissa.

Valitut runot 1992–2007

 

 

 

 

 

 

 

 

Runoilija Jouni Inkalan esikoisteos Tässä sen reuna ilmestyi 1992 ja sai ilmestymisvuonnaan J. H. Erkon palkinnon. Minuutin ja sen puolikkaan laajenevassa universumissa sisältää runoja esikoiskokoelman lisäksi Inkalan kuudesta seuraavasta kokoelmasta ja muutamia runoja kokoelmien ulkopuolelta.

 

Tämä mies huoneessaan. Valkoiset seinät. Ei kelloa.

Kasvoilla ei hymyä. Silmissä särkyä. Silmissä

näkyjä. Aikaa loputtomiin. Uneksia. Kärsiä.

Siitä että on olemassa. Siitä että on vielä.

 

(runosta Beckett Pariisissa ennen sotaa)

 

 

 

 

 

 

Lux Humana on lääketieteen opiskelijoille ja terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu humanistinen kirjakokoelma Meilahden kampuskirjasto Terkossa. Yli 4000 kokoelmaan tarkoin valittua teosta odottaa sinua, joka haluat avartaa näkemystäsi ihmiselon eri puolista.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *