Lääketieteellinen kuvantaminen

Ensimmäisellä kerhokerralla Mathversumissa tutustutaan lääketieteelliseen kuvantamiseen ja selvitetään, miten siinä voidaan hyödyntää matematiikkaa. Matemaatikoiden ansiosta esimerkiksi hampaistamme saadaan muodostettua kolmiulotteinen kuva vain muutaman röntgenkuvan perusteella. Tutkimustehtävässä pääset itse mallintamaan röntgenkuvantamista!

Tutkimuksen tekemistä varten tarvitset: pahvilaatikon, sakset, ruuvimeisselin tms. (reikien tekemistä varten), viilipurkkeja tai pahvia tms. laatikon sisälle, paperia, maalarinteippiä, pitkän kepin (n. 0,5-1 m pituinen, suhteellisen ohut ja suora), kynän ja viivoittimen.

Huom. Muista teipata laatikon sisälle tulevat kappaleet huolellisesti kiinni, etteivät ne irtoa, kun laatikkoa tökitään kepillä.

Millä tavalla voisit saada tarkemman kuvan mysteerilaatikon sisällöstä? Toteuta ideasi ja kerro tutkimuksistasi myös muille kerholaisille kommentoimalla tämän kerhokerran kommenttiboksiin. Muista jättää kommentti joko nimelläsi tai nimimerkilläsi varustettuna!

2 thoughts on “Lääketieteellinen kuvantaminen

  1. Idea oli hyvä ja yksinkertainen toteuttaa. Tarkemman kuvan laatikon sisällöstä sai, kun reikiä teki laatikossa kahdelle sivulle ja tökki kepillä joka suuntaan. Mitä tiheämpään viivoja teki, sen helpompaa oli havaita piilotetun esineen muoto. 🙂

  2. En tiedä onko tätä jo mainittu mutta mielestäni idea oli hyvä mutta olisi parempi jos säteet tulisivat joka puolelta.

Kommentointi on suljettu.