Asteroidien mallintaminen

Tällä viikolla suunnataan katseet avaruuteen ja tutustutaan asteroidien mallintamiseen. Asteroidien muotoja ja kierrähdysaikoja yritetään päätellä niistä heijastuvien valosäteiden perusteella. Tutkimustehtävässä harjoitellaan kappaleiden muodon päättelemistä pelkästä varjokuvasta.

Tutkimuksen tekemistä varten tarvitset: lakanan, taskulampun, Platonin kappaleita (esim. kartongista askarreltuja), coktail-tikkuja sekä pieniä vaahtokarkkeja tai kuivattuja herneitä yön yli liotettuina.

Oliko jokin kappale muita vaikeampi hahmottaa tai rakentaa? Miksi? Raportoi havaintosi jättämällä viesti kommenttiboksiin. Muistathan kommentoida joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä!

P.S. Voit tutustua valokäyriin tarkemmin Killer asteroids -sivustolla ja yrittää päätellä, mitä asteroidia mikäkin valokäyrä kuvaa. Englanninkieliseltä sivustolta löydät myös paljon lisätietoja asteroideista.

One thought on “Asteroidien mallintaminen

  1. Meillä oli liian helppoja kappaleita, joten rakentaminen kävi nopeasti. Olisimme kaivanneet haastetta rakentamiseen.

    Video oli hyvä. Siitä ymmärsi hyvin, mitä pitää tehdä.

    Tunnelma kurssilla oli mukavan leppoisa.

Kommentointi on suljettu.