Tartuntataudit ja rokotukset

Miksi meitä rokotetaan? Onko siitä haittaa, että kaikki ihmiset eivät halua ottaa rokotuksia? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia tällä viikolla, kun aiheenamme on tartuntataudit ja rokotukset. Tutkimustehtävässä pääset itse selvittämään rokotusten vaikutusta taudin leviämiseen.

Tutkimuksen tekemistä varten tarvitset: paperia, värikyniä, erivärisiä pelinappuloita sekä pieniä tarroja (kahta eri väriä: toisella merkitään tartuntaa ja toisella rokotusta). Voit joko tulostaa valmiin pelialustan (Tartuntataudit ja rokotukset) tai piirtää sen itse.

Tutki, kuinka monta eläintä vähintään täytyy olla rokotettuna, että yksikään eläin ei saisi tartuntaa. Raportoi tutkimustuloksesi jättämällä viesti tämän kerhokerran kommenttiboksiin. Muistathan kommentoida omalla nimelläsi tai nimimerkillä!

3 thoughts on “Tartuntataudit ja rokotukset

  1. Hauska ja omaperäinen tehtävä, joka oikeasti vaatii aivotyötä. Puolet eläimistä oli rokotettu ja kukaan ei saanut tartuntaa (se vei kyllä aika monta siirtoa).

  2. Ilman rokotusta 50 % eläimistä sairastui.
    Kun rokottaa 60 %, kukaan ei sairastunut.
    Kun rokotimme 40 %, vain 20 % prosenttia sairastui.

    Periaatteessa minimirokotusmäärä on 50 % ensimmäisen kokeemme mukaan, koska sairastuneet saavat vastustuskyvyn.

    Tehtävä oli hauska, päättelytehtävä.

Kommentointi on suljettu.