Geometriaa kakkosille ja kolmosille

Teksti: Matias Kaukolinna ja Maria Larionova
Kuvat: Maria Larionova

Ohjasimme kahdelle aktiiviselle Sipoolaiselle ala-aste ryhmälle ( 2. ja 3. luokkalaisille) geometriapainotteista toiminnallista matematiikkaa. Aloitimme ohjauksen  tilavuushaasteella, jossa lapset saivat kilpaa rakentaa mahdollisimman tilavan astian. Tällä kertaa astioiden tilavuutta tutkittiin pienillä kuutioilla eikä herneillä.

Toinen toiminnallinen ohjelma oli Platonin kappaleet, jossa lapset saivat rakentaa hammastikuista ja vaahtokarkeista Platonin kappaleiden lisäksi muitakin geometrisia rakennelmia oman mielensä mukaan. Kappaleita rakennettaessa samalla puhuttiin hieman geometriasta.

Muoviset mallikappaleet auttavat rakentamisessa.

Viimeisenä ohjelmana oli pentaminot. Suurimmalla osalla ne sujuivat todella nopeasti ja moni pääsikin siihen haastavampaan tehtävään eli koko laudan täyttämiseen kaikilla paloilla. Kukaan ei saanut sitä ratkaistua, mutta moni jäi miettimään sitä ja halusi jatkaa ratkaisemista vielä myöhemmin koululla tai kotona.

Kun jokaisella on eriväriset palat, eivät palat sekoitu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *