Minerva-torilla kuvattiin Helsingin yliopiston Harlem Shake

Vajaa kuukausi sitten Harlem Shake-meemi nousi keskustelun aiheeksi tilan kehitystapaamisessa. Samaan aikaan useammalta suunnalta alkoi kuulua myös toiveita oman Harlem Shake-videon toteuttamisesta. Päätimme kysellä opiskelijoiden ja tila-aktiivien mielipidettä asiasta ja koska kannatus oli valtavaa laitoimme pyörät pyörimään. Aluksi Harlem Shake piti toteuttaa osana meidän omaa koulutustapahtumaamme, mutta muutamien sattumien ja kyselyjen kautta tilaisuus paisuikin koko yliopiston yhteiseksi tempaukseksi. Ihmisille koitettiin tiedotella eri kanavia pitkin ja Facebookiin perustettiin myös tapahtumasivu, jota kautta pystyttiin jakamaan tarkempaa tietoa tempaukseen liittyen.

Kuva Harlem Shakesta.

Aluksi näytti siltä, että mahdollisia tulijoita olisi voinut olla jopa 300, mikä olisi ollut aivan ehdoton maksimi Minerva-torilla. Lopulta tuona aurinkoisena perjantai-iltapäivänä paikalle saapui reilut 100 osallistujaa ja lisäksi kuvauksia kerääntyi seuraamaan muutamia kymmeniä uteliaita yliopistolaisia. Tunnelma oli todella mukava ja tapahtuma on saanut osakseen kauttaaltaan positiivista palautetta. Toivottavasti video pystyy välittämään ainakin osan tästä hienosta tunnelmasta.

Kuva Harlem Shakesta.

Miksi sitten teimme Harlem Shake-videon? Yksinkertaisesti siitä syystä, että opiskelijat toivoivat sitä. Välillä on ihan hyvä hullutella ja ottaa elämästä ilo irti vakavan ja totisen puurtamisen keskellä =). Meillä ei ollut mitään kauhean korkeita ja yleviä tavoitteita tempauksen suhteen. Halusimme vain tarjota yliopistolaisille mahdollisuuden osallistua yhteiseen hauskanpitoon ja nostattaa siten myös hieman yhteishenkeä. Noin puoli tuntia kestänyt tapahtuma tarjosi juurikin tätä. Lopputuloksena syntyneen videon kukin voi arvioida ihan itse, mutta tekijätiimiin kuuluvana voin vain todeta, että käytössä olleisiin resursseihin nähden olemme enemmän kuin tyytyväisiä.

[vimeo 63736047]

Harlem Shake-video on nyt nähtävillä tiedekunnan Vimeo-kanavalla http://vimeo.com/hufbs/harlemshake ja yliopiston Youtube-kanavalla http://youtu.be/ICcAY9_SIhA .

Harlem Shaken tempauksen sivutuotteena syntyi sähkölennokilla toteutettua ilmakuvaa kampusalueestamme. Lennokkia ohjasi ja videon kuvasi professori Heikki Ruismäki, jonka kanssa olemme tehneet useita ilmakuvaustestejä tulevia projekteja silmällä pitäen. Videon voi käydä katsomassa tuolla http://youtu.be/MyE215rZRzg ja muita vastaavia ilmakuvauskokeilujamme löytyy osoitteesta http://www.youtube.com/finaero.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *