Päiväkotilapset ja koululaiset lähestyvät sairaalahoidossa olevia lapsia Ilon siltoja pitkin

Tiedekunnan Vimeo-tilille on avattu ensimmäinen kanava, joka esittelee Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Ilon sillat -taidekasvatusproduktiota. Produktion tavoitteena on luoda taiteen tekemisen silta ja viedä ilon viestejä animaation keinoin päiväkodeista ja kouluista sairaalassa oleville lapsille ja päinvastoin.

Lapset ovat itse luoneet tarinat, kuvat ja äänimaailmat animaatioihin. Ensimmäiset animaatiot luovutettiin Lastenklinikan luentosalissa 2 torstaina 21.2. klo 10, ja samalla aloitetaan sairaalalasten taiteelliset työpajat sairaalan leikkiosastolla ja potilashuoneissa. Työpajojen tuotokset viedään viesteinä takaisin päiväkoteihin ja kouluihin. Produktioryhmän aloitteesta ja Lastenklinikoiden kummit ry:n myötävaikutuksella osastoille on saatu vuoden alusta iPadeja ja opiskelijat opastivat sairaalan pedagogista henkilöstöä uusien sovellusten käyttöön.

Opettajankoulutuslaitoksen opiskelijat osallistavat Ilon sillat -projektillaan yli sata päiväkotilasta ja koululaista design-oppimiseen ja taiteelliseen vuorovaikutukseen hyödyntämällä uusia oppimisympäristöjä ja tietoteknisiä välineitä.

Ilon silloissa yhteisöllinen suunnittelu ja oppiminen lähtevät liikkeelle lasten luovuudesta, mielikuvituksesta ja taiteellisesta ilmaisusta. Design-oppimisessa taidekasvatuksen menetelmät yhdistetään moderneihin opetusteknologisiin sovelluksiin ja luodaan uusia vuorovaikutuksellisen viestinnän muotoja erilaisiin oppimisympäristöihin.

Ilon sillat-kanava: https://vimeo.com/channels/ilonsillat

Produktion tekijät:
Opettajankoulutuslaitoksen taito- ja taideaineiden 25op sivuaineen ryhmä.
Meri Holttinen-Jakobsson, Olli Juvonen, Karoliina Jokinen, Reetta Kaasalainen, Katja Leiman (ohjaus), Roosa Nikkanen, Hanna Rantala (ohjaus), Marika Robari, Anniina Salakka, Mirja Taskinen, Mirva Tuulenmäki ja Ville Valkama (tekninen design).
Mentorina: Inkeri Ruokonen

Erityiskiitokset:
Opetusteknologiakoordinaattori Mikko Haloselle, Eiran ja Tapion päiväkotien, Kirstin koulun ja Niittykummun koulun montessoriluokan lapsille ja opettajille sekä Lastenklinikan lapsille ja aikuisille.

Lisätietoja:
Inkeri Ruokonen, puh. 09-19129745, s-posti: inkeri.ruokonen@helsinki.fi