Tiedekunnan Vimeo-kanava avattu

Minerva-torilla toteuttettavan opetuksen yhteydessä on syntymässä kasvavassa määrin erilaisia videosisältöjä. Niille kaivattiin laadukasta säilytyspaikka, jossa voidaan määrittää kattavasti, mille ryhmille videot näkyvät. Lisäksi halusimme varmistaa, ettei videoiden yhteydessä pyöri esim. Youtubelle ominaisia mainoksia, joiden sisältöön ei välttämättä kauheasti pysty vaikuttamaan. Kuvanlaadulla ja palvelun toimintavarmuudella oli valintaprosessissa myös paljon painoarvoa. Videosisältöjen laadukas skaalautuminen erilaisille mobiililaitteille on myös toiminnassamme välttämätöntä.

Pienen vertailututkimuksen jälkeen Vimeo-videopalvelu tuntui meille selkeästi parhaiten soveltuvalta vaihtoehdolta. Sen avulla pystymme esimerkiksi rakentamaan kursseille omia albumeja, joiden käyttöoikeuksia pystytään rajaamaan ja toisaalta voimme käyttää Vimeota myös eräänlaisena näyteikkunana, jossa voidaan esitellä esimerkiksi hankkeiden aikaansannoksia. Lyhyen käyttökokemuksen perusteella Vimeo vaikuttaa myös äärimmäisen helppokäyttöiseltä.

Tiedekunnan Vimeo-kanava löytyy tuolta: https://vimeo.com/hufbs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *