Planeetta Terra-oppimispeli valtasi Minerva-torin

Minerva torilla-järjestettiin tänään oppimispeliteemainen tapahtuma. Paikalla saapui viitisenkymmentä opettajankoulutuslaitoksen opiskelijaa ja työntekijää sekä lukion ja ammatillisen koulutuksen opettajaa. Tavoitteena oli tutustuttaa koulutukseen osallistujia oppimispelien maailmaan ja niiden opetuskäyttöön. Pelit kuuluvat olennaisesti nuorten maailmaan ja ne tarjoavat loistavan mahdollisuuden osallistavalle oppimiselle.

Tapahtuman loppupuoliskolla pelattiin Planeetta Terra-oppimispeliä, jossa pelaaja joutuu itse vastuuseen kokonaisesta planeetasta ja saa siten mahdollisuuden ratkaista globaaleja ongelmia ilmastonmuutoksesta kansainväliseen rikollisuuteen. Pelin tavoitteena on saada peliä pelaavat opiskelijat ymmärtämään paremmin tärkeisiin päätöksiin liittyviä ongelmia. Valtioiden johtajina he jakavat niukkoja resursseja kansainvälisten kriisien ja omien intressiensä kesken. Planeetta Terra simuloi kompromissien maailmaa, jossa opiskelijat joutuvat pohtimaan globaaleja ongelmia monelta eri kannalta.

Planeetta Terra-oppimispeliin voi tutustua tarkemmin osoitteessa:

Koulutustapahtuman järjesti Suomen ympäristöopisto SYKLI ja Koulu kaikkialla-hanke yhdessä Eduplus Oy:n kanssa.

20130417-144028.jpg