Testattavana SmartFeet ja muuta mukavaa

Joo eli oon Lauri Vaaran pikkuveli Luukas (13v) ja tulin taksvärkkipäiväks tänne Helsingin yliopistoon. Mun työnä oli kokeilla tuota uutta opetusmenetelmää SmartFeet:tiä. Lisäksi kirjoitan mielipiteeni eräästä toisesti uudesta jutskasta täällä (Flinga) mutta ensimmäisenä tämä SmartFeet.

SmartFeet  

Tässä on siis kyse opetuksen ja pelin sekoituksesta, eli opetuspeliä joka toimii netissä. Oppilaat saavat käyttää omia tablettejaan/puhelimiaan. Se vaikutti tosi hyvältä, koska siinä yhdistyy liikunta sekä toiminnallisuus sekä opetus ja sosiaalinen kanssakäyminen. Pelit voidaan räätälöidä täysin moitteettomasti oman luokan tai tietyn oppilaan oppimistason mukaan. Tämän itse pelin voi hyvin yksinkertaisesti tiivistää yhteen sanaan: Tehtäväsuunnistus internettiä hyödyntäen. No siinä oli useampi sana mutta silti. Esim. opettaja on valinnut vaikka lähiympäristön kartan suunnistusympäristöksi, ja laittanut jokaiselle “rastille” jonkinlaisen tehtävän, ja tehtävä voi olla mistä aineesta vaan. Voi tehdä niin että jokaiselle aineelle on omat rastitehtävänsä. Pienen harjoituksen ja parin tutorial videon jälkeen karttoja on hauska ja helppo tehdä.

Itse tein pienen mittakaavan kartan tänne Minervatoriin ja laitoin Laurin tekemään sen läpi. Kaikki sujui erittäin sujuvasti ja ongelmia ei ollut. Minun mielestä tämä sovellus kuuluisi tulla ehdottomasti kouluihin käyttöön, vaikka heti! Vihdoin saataisiin oppilaat ulkoilemaan eikä tarvisi enää saada päänsärkyä siitä että tulee valituksia oppilaitten jatkuvasta istumisesta ja vähäisestä liikkumisesta. Samalla oppilaat saavat käyttää rakkaita puhelimiaan ja olla iloisia. Tiivistettynä: Olen tähän keksintöön tyytyväinen ja pidän sitä loistavana, pisteet: 90/100, koska mikään ei ole ikinä täydellistä 🙂

Lisätietoja: lentavaliitutaulu.fi

Flinga

Päivän aikana tutustuin myös upouuteen Flinga sovellukseen. Se on eräänlainen mielipiteitten jako/juttelu jutska. Hyvä asia siinä on minun mielestäni että sinun ei tarvitse ladata minkäänlaista aplikaatiota vaan Flinga toimii nettisivuna. Lisäksi yhteen keskusteluun voi tulla hyvin paljon porukkaa, vaikka sata henkilöä voi jutustella keskenään. Mutta aivan yhtä hyvin voit jutella kahdestaan yksityisesti jonkun kanssa.Sovellusta tullaan vielä päivittelemään ja tulevaisuudessa siilä voikin jakaa kuvia ym. Ja muita lisäominaisuuksia on kuulemma tulossa.

Flingaa voisi aivan hyvin käyttää opetuksessa yleisemminkin. Voit vaikka tehdä sellaisen ryhmän jossa on koko luokka ja opettaja. Jos jollain on kysyttävää läksyistä, tai jos haluaa kysyä opettajalta mitä huomenna on liikassa niin se toimisi vallan mainiosti. Flinga on myös hyvin yksinkertainen ja helppokäyttöinen. Voit olla Flingassa joko älypuhelimela tai tietokoneella. Sitten kun kuvien lähettäminen on mahdollista niin Flingasta tulee täydellinen.  Eli sitä odotellessa 🙂

kuva

(Kuvassa Lauri ja Mikko yrittävät piirtää kuvaa fotosynteesistä uudelle ideaseinälle. Se oli oppimispelin ensimmäinen rasti ja lopputulos lähetettiin iPadilla pelintekijän arvioitavaksi)

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *