Tilaesittely

Minerva-tori – Engagin Learning Environment (ELE)
Käyntiosoite: Siltavuorenpenger 5 A, kellari 2.krs

Minervatori on toiminnallisuutta, aktivoivaa opetusta ja erilaisten teknologioiden opetuskäyttöä tukeva muunneltava oppimisympäristö. Kokonaisuuden muodostavat tilat on mahdollista yhdistää toisiinsa jakamalla jokaiseen samaa ääntä ja kuvaa. Erityisen hyvät puitteet tila tarjoaa ryhmätyöskentelylle, työpajatoiminnalle sekä etäosallistumismahdollisuutta vaativille tilaisuuksille. Tilassa on myös oma langaton internetyhteys (Univ Helsinki Minerva), johon voi liittää omia laitteita. Salasanan saa pyytämällä. Tilan AV-varusteet ovat varaajan käytössä ja myöskin vastuu niiden oikeellisesta käytöstä on varaajalla. Mikäli asiakas haluaa käyttää omia laitteitaan, on hänen itse varmistettava niiden yhteensopivuus tilan laitteiden kanssa. Tukea laitteiden käyttöön saa tarvittaessa tilassa työskentelevältä tilavastaavalta. Laitteiden käynnistämiseen ja muuhun peruskäyttöön apua voi pyytää myös vahtimestareilta, jos tilavastaava ei ole paikalla.

Minerva-torin tilojen kuvaukset:

Opetustilat K222.1 ja K222.2

Yleistä: Nämä identtiset tilat ovat tarvittaessa yhdistettävissä yhdeksi isoksi opetustilaksi. Kumpaakin tilaan mahtuu n. 20 henkeä. Ne on tarkoitettu pääasiassa opetusta varten, mutta sopivat myös ryhmätyöskentelyyn.

Teknologia: Kummassakin tilassa on yksi SMART Board – kosketustaulu, jonka yhteydessä on kannettava tietokone. Vierailijan oma tietokone on mahdollista liittää SMART Boardiin VGA-kaapelin avulla. Ilman ajurien asentamista älytaulun kosketus ominaisuudet eivät ole kuitenkaan käytössä.

Muuta: Tilojen välissä on siirrettävä väliseinä. Mikäli seinä halutaan vetää sivuun, on hyvä kääntyä vahtimestarien puoleen. Tilojen ovissa on sähkölukitus.

Opetustila K226 (keskiaukio) + K233

Yleistä: Minerva-torin hallitseva tila soveltuu suurempien tilaisuuksien järjestämiseen, sillä paikalle mahtuu pöytien kanssa helposti ainakin 80 henkeä ja ilman pöytiä hieman yli sata. Lisäksi muutkin tilat voidaan linkittää osaksi K226:sen toimintaa siirtämällä kuva ja ääni muihin tiloihin. Lisäksi tilaa K233 on mahdollista käyttää tilaisuuden takahuoneena. Kirjaston aulasta (K1) on mahdollisuus seurata tilan tapahtumia ja sinne voidaan ohjata myös ääni, silloin kun se ei häiritse rakennuksen muuta toimintaa.

Teknologia: Tilan etuosassa on lipallinen iso screeni, jolle kuva heijastetaan Full HD-videotykillä. Kuva tykille tulee puhujanpisteen (pöllönpesä) kannettavalta tietokoneelta SMART Podiumin kautta. Tämä mahdollistaa työpöydän hallitsemisen sekä suoraan tietokoneelta että myös SMART Podiumin ruudulta stylus-kynän avulla. Pöllönpesässä on lisäksi dokumenttikamera, Apple TV sekä liitäntämahdollisuus omalle tietokoneelle. Ensisijaisesti toivomme, että esitykset siirretään ennen tilaisuutta tilan omalle kannettavalle. Mikrofoneja on useampia. Tällä hetkellä käytössä on yksi kiinteä mikki, joka on sijoitettu pöllönpesään. Lisäksi tilassa on neljä langatonta mikkiä, joista kaksi on kädessä pidettäviä ja kaksi uutta korvan taakse pujotettavaa sankamallista mikkiä. Pöllönpesän kuvaa ja ääntä ohjataan podiumin oikealla puolella sijaitsevalta pieneltä kosketusnäytöltä.

Muuta: Tarvittaessa tilassa pidetyt tapahtumat saadaan kuvattua ja tallennettua Matterhorn-tallennusjärjestelmän avulla. Tästä toiveesta on  ilmoitettava etukäteen.  Tilan 20 iPadia ovat lähtökohtaisesti tilan K226 varanneen käytössä mutta yleensä niitä riittää myös ainakin toiselle samaan aikaan sivutilassa toimivalle ryhmälle. iPadit saa käyttöön  tilavastaavalta. Opetuksen jälkeen iPadit tulee kerätä ja siirtää takahuoneeseen iPadien lataustelineeseen, jollei tilavastaavien kanssa toisin sovita.  Lisäksi pöllönpesästä löytyy pikaohjeistus pöllönpesän teknologian käyttöön liittyen.

Ryhmätyötilat K227, K228 ja K229

Yleistä: Kaikki kolme ovat pienryhmätiloja, joihin mahtuu järkevästi noin 12 henkeä. Nämä tilat on tarkoitettu nimenomaan intensiiviseen teknologia-avusteiseen ryhmätyöskentelyyn.

Teknologia: Jokaisessa huoneessa on yksi SMART Board – kosketustaulu, jonka yhteydessä toimii kannettava tietokone. VGA-kaapelin avulla SMART Board – kosketustauluun on mahdollista liittää vierailijan oma tietokone. Takaseinälle voidaan heijastaa kuva myös perinteisellä videotykillä, mutta tuo vaihtoehto on tarkoitettu lähinnä CASS-kyselyjen visualisointia varten

Muuta: Tila K229 on ns. ”Design-huone”, jonka huonekalut poikkeavat huomattavasti muiden tilojen varustuksesta. Tuon tilan sisustusta tullaan vielä lähitulevaisuudessa kohentamaan entisestään. Tällä hetkellä tilassa on kaksi laverisänkyä, useita jakkaroita ja puisia käsinojallisia tuoleja sekä pyöreitä pöytiä. Tilan K222.2 varustukseen kuuluu dokumenttikamera.

Opetustila K232

Yleistä
: K232 on ns. tulevaisuuden opetustila. Siellä on samassa tilassa kaksi  opetuspistettä sekä helposti siirreltäviä tuoleja ja Martelan pyörillä varustettuja kolmion muotoisia pöytiä. Tässä tilassa voi hyvin harjoitella mm. samanaikaisopetusta. Tilaan mahtuu n. 40 henkeä.

Teknologia: Tilassa on kaksi SMART Boardia, joiden yhteydessä on kannettavat tietokoneet. VGA-kaapelin avulla SMART Boardeihin on mahdollista liittää vierailijan oma tietokone. Lisäksi tilasta löytyy dokumenttikamera,  iso LCD-televisio sekä Xbox 360 varustettuna Kinect-liikkeentunnistimella.

Muuta: Xboxia varten löytyy oma tarkka ohjeistuksensa ”pelikaapin” päältä ja sisäpuolelta.

TILA K233 (Backstage/VIP-tila)

Yleistä: Täältä löytyy naulakko, pieni pöytäryhmä, säilytystilaa ja WC:t. Lisäksi tilassa on pieni jääkaappi, kahvinkeitin ja vedenkeitin. Tilan perällä oleva pieni lukittu komero (K234) on Minerva-torin iPadien ja muiden teknisten laitteiden säilytystä varten.

Muuta: Tila K233 on lähtökohtaisesti tilan K226 varanneita henkilöitä varten ja he voivat säilyttää tässä tilassa omia välineitään, takkeja, laukkuja… jne. Tilaan voi jättää myös omia laitteitaan lautumaan tarpeen tullen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *