Kurssikerta 5

Viidennen kurssikerran tehtäviä

Viimeisimmältä kurssikerralta jäi oikeastaan vain yksi sana päähän: bufferointi. Kaikkien kurssikerran tehtävien jälkeen osaisin bufferoida jo unissaankin. Tämä oli varmasti kurssikerran tarkoituskin. Tehtävänä oli ratkaista useita tehtäviä käyttämällä toimintoja kuten “join attributes”, “select features by location” sekä tietysti bufferointia. Opimme myös lukemaan statistics-taulukkoa, josta löytyi vastauksia tehtäviin, kunhan sitä osasi oikein lukea.

Tässä excel-taulukko tekemieni tehtävien vastauksista:

Haastavinta erityisesti ensimmäisissä tehtävissä oli itse tehtävän aloittaminen. Tuntui haastavalta, ja jopa vähän pelottavalta alkaa itse painelemaan eri toiminnoista ja mahdollisesti sotkea kaikki mitä oli aikaan saanut. Kun toistoja kuitenkin kertyi useita, alkoi homma yhtäkkiä sujumaan paljon paremmin. Monissa tehtävissä oli kyllä mietittävää ja pohdittavaa, mutta esimerkiksi “Join attributes by location (summary)” -toiminnon käyttäminen sujui viimeisissä tehtävissä jo todella nopeasti ilman sen suurempia kummasteluita. Lempityökaluksi nousi kuitenkin ehdottomasti bufferointi sen helppokäyttöisyyden ja hyödyllisyyden vuoksi. Huomasin, että myös Lotta  sekä Sanna olivat blogeissaan ylistäneet bufferoinnin hyötyjä.

Tämä kurssikerta oli itselleni ehdottomasti opettavaisin ja antoisin tähän mennessä. On aina yhtä mukavaa huomata, että on sisäistänyt asioita ja pystyy jopa soveltamaan ja hyödyntämään näitä uusia taitoja haastavimmissakin tehtävissä.

 

Lähteet:

Kurssimateriaali

Lotta Mattilan blogi: https://blogs.helsinki.fi/lottmatt/ (sivulla käyty 24.2.2021)

Sanna Juntusen blogi: https://blogs.helsinki.fi/smjantun/ (sivulla käyty 25.2.2021)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *