Moodle päivitetty 3.6-versioon 26.6.2019

Katsaus kursseistani -sivu uudistui

Tätä uudistusta on odotettu: Katsaus kursseistani sivulla olevia kursseja voi nyt lajitella, merkitä suosikiksi ja piilottaa. Näkymä voi olla pelkkä listaus, kuvallinen “kortti”-muoto tai listaus kurssikuvauksen kanssa.

Sivulle voi myös lisätä itselle tarpeellisia uusia lohkoja: Viimeksi katsotut kurssit, Suosikit (eli suosikiksi merkityt kurssit) ja Viimeaikaiset kohteet (aktiviteetit ja aineistot). Oletuksena jokaisella näkyy Viimeksi katsotut kurssit -lohko.

Aikajana löytyy nykyään omana lohkonaan oikeasta palstasta.

Voit muokata omaa Katsaus kursseistani -sivua klikkaamalla sivun oikeasta ylälaidasta “Muokkaa tätä sivua haluamaksesi”-painiketta. Lohkoja lisäät sen jälkeen vasemman palstan lopussa olevasta “Lisää lohko”-painikkeesta.

Lue lisää (päivityksen jälkeen)

Uusi viestinäkymä

Viestinäkymässä on uusia vaihtoehtoja: suosikit, ryhmäviestit ja henkilökohtaiset.

Kontakteja voi merkitä suosikeiksi, jolloin heidän viestinsä tulevat omaan listaansa.

Uusi ryhmäviestintä mahdollistaa sen, että ryhmien jäsenet voivat lähettää viestejä koko ryhmälle. Tämä edellyttää, että toiminto on otettu käyttöön ryhmän asetuksissa. Opettajan on myös itse oltava ryhmän jäsen, jos hän haluaa lähettää ryhmäviestejä.

Viestit

Opettajille

Löydä kopioidut kohteet helposti

Kopioituihin aineistoihin liitetään merkintä “kopio”, joten voit helposti erottaa alkuperäisen ja kopion.

Lataa kurssin osallistujalistaus

Osallistujat-sivulla voit kätevästi ladata osallistujalistauksen esim. Exceliin. Osallistujalistaukseen sukunimi tulee ensimmäisenä.

Ota yhteyttä