Case Suviranta 2/8

Inventaarioryhmä työssään 11.2.2019. Kuva: Mariliis Rebane

Suviranta ei uinu talviunessa

Kirjoittajat: Mariliis Rebane ja Joanna Veinio

Suvirannan taitelijahuvila, Eero ja Saimi Järnefeltin ateljeekoti on jälleen avoinna ennakkovarauksella kesäkaudella 2019.  Mutta mitä taitelijakodissa tapahtuu talvella? Päinvastoin kun voisi olettaa ei siellä uinuta talviunessa vaan kevättalven 2019 aikana Helsingin yliopiston museologian opiskelijat valmistelevat erilaisia projekteja kevättä ja kesää varten. Tulevina viikkoina esittelemme blogissa eri näkökulmista Museum Project Management jakson opiskelijoiden projekteja – kerromme mitä tapahtuu talvisessa Suvirannassa.

Kaukana on vielä kesä ja lumi peittää rakennuksen katon ja sitä ympäröivän englantilastyyliseen puutarhaan. Taustalla voi kuvitella siintävän Tuusulanjärven. Sisällä kuitenkin tapahtuu, kun eri teemoihin painottuvat opiskelijaryhmät ovat talossa Anna-Kaisa ja Juhani Kolehmainen vieraina. Opiskelijat ovat siirtyneet luentosalista Järvenpään Ainolaan autenttiseen kohteeseen.

Luonnoskansioissa on vielä paljon tutkimatonta tietoa. Kuva: Mariliis Rebane

Noin parinkymmenen opiskelijan ryhmä tekee kevään 2019 aikana useita erillisiä projekteja Järvenpään taidemuseolle. Osa näistä jää kävijöiltä huomaamatta, sillä tekeillä on peruskartoitusta näkyvien projektien rinnalla.

Kävijältä jää näkymättömiin kolmen inventaarioryhmän työ. He keskittyvät inventoimaan ateljeessa, sillä kaupunki osti irtaimistoa itse rakennuksen ja puutarhan lisäksi. Tekeillä on myös rakennuksen merkitysanalyysi.

Tulevaisuuden museokävijälle näkyviä projekteja ovat kahden ryhmän suunnittelussa olevat tulevat näyttelyt mm. Pop-Up näyttelyä. Yksi ryhmä miettii tapoja yleisötyöhön. Myös Suvirannan brändiä kehitetään yhteistyössä kaupungin ja museon kanssa.

Tulevina viikkoina tiedossa on siis paljon mielenkiintoisia näkökulmia Suvirantaan sekä museotyöhön.

Museum Project Management jakso on osa museologian opintoja ja tänä kevään kurssilla tehdään yhteistyöprojekti rvenpään taidemuseon kanssa. Opiskelijoilla on uniikki mahdollisuus päästä mukaan, kun vuosi sitten ostettu Suviranta vähitellen muuntuu ja sen merkitys Tuusulan taiteiljayhteisölle muuttuu näkyväksi.

Chess table in Suviranta made by Eero. Photo: Mariliis Rebane

Suviranta Doesn’t Sleep in Winter

Kirjoittajat: Mariliis Rebane ja Joanna Veinio

Artist villa Suviranta, a former home of Eero and Saimi Järnefelt, is open for pre-booked tours also during the summer-season of 2019. But what happens in the home when it is covered by thick snow during the winter? Contrary to what one might expect, Suviranta does not sleep. Instead Helsinki University’s museology students are visiting Anna-Kaisa and Juhani Kolehmainen and preparing different projects for the upcoming seasons. During the next weeks we will present the Museum Project Management course from various perspectives – and let you know what happens in Suviranta during the winter months.

A group of few dozen students are working on different projects: Some are inventorying the artist studio, because Järvenpää city also obtained some of the belongings in addition to the house and the garden. Others are doing the significance analyses of the building itself. Two groups are planning future exhibitions. One is thinking about audience engagement. Yet another group is concerned with the future branding of the Suviranta. In the following weeks, we will take a closer look at each project.

Museum Project Management course is part of museology studies and it is organised in collaboration with Järvenpää Art Museum. Students have a unique possibility to take action, when Suviranta is gradually shifting it’s form and becoming an even more significant part of Tuusula artist community.

Follow us in Twitter: @MusStudiesHel and #Suviranta