Vaihto-oppilaan paluu

Heippa!

Yleisön pyynnöstä kirjoitan tämän vielä viimoisen kirjoituksen vaihdosta Newcastle upon Tynessa. Lupasin listata viisi hyvää ja viisi huonoa asiaa. En avaa niitä tässä sen enempää, koska on asioita joita en välitä muistella ja toisaalta on asioita, joista olisi niin paljon sanottavaa, ettei niitä kukaan jaksaisi lukea. Huonot ensin:

– hakuprosesin pituus ja työläys
– koti-ikävä
– rahareikä
– opetus oli hyvin epätasalaatuista, ja systeeminä jäykkä ja persoonaton
– rasismi

2016-01-11 13.51.46Ja sitten ne, jotka antoivat lopullisen maun reissusta:

– hengähdystauko rutiineista
– uusiin kulttuureihin tutustuminen sekä koulun että muiden kansainvälisten opiskelijoiden kautta
– maailman, maiseman, museoiden ja muun näkeminen
– oppiminen ja käytännönharjoitukset
– uudet ystävät loppuelämäksi

2016-01-26 15.06.58Kiitos kaikille mielenkiinnosta vaihtoaikaa kohtaan. Seuraava Nefaan liittyvä projekti onkin sitten Napakaira-lehteen (vai millä nimellä se meinaakaan putkahtaa ulos) kirjoittelu. Itse ajattelin artikkelin otsikoksi ”Mirkka ja kaikurivitkaimen mysteeri” (kuten Tuija Lehtisen kirjat, juu nou) ja pöytälaatikossa lojuu viimeistelemätön runo siitä mitä kansatiede on. Jos sinulle heräsi myös pakottava tarve kirjoitella, ota yhteys hallituksen vpj:aan eli Toni Saariseen.

Stay tuned, it will be awsum!

-Mirkka-

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa