Ajan kaikuja – taiteilijoiden tulkintoja Kalevalasta näyttelyssä vielä 15.4. asti!

Keravalaisella savella seinille maalattu muraali

Vierailimme NEFA-porukalla Keravan Taide- ja museokeskus Sinkassa tutustumassa Ajan kaikuja -näyttelyyn. Suosittelemme lämpimästi! Näyttely on avoinna vielä 15.4.2018 asti, ja opiskelijakortilla sisään pääsee vain 4 € hintaan. Museo on kävelymatkan päässä Keravan asemasta, jonne pääsee Helsingistä esimerkiksi K-, R- ja Z-junilla!

Ajan kaikuja juhlistaa Kalevalaseuran kymmenen vuotta täyttävää Taiteilijoiden Kalevala -projektia. Vuosien varrella eri kulttuureista tulevat taiteilijat ovat tutustuneet Kalevalan maailmaan ja kommentoineet sitä. Nyt vuorossa ovat japanilaisten ja Berliinissä asuvien taiteilijoiden tulkinnat, jotka saavat rinnalleen suomalaistaiteilijoiden teokset.

Taiteilijat löytävät Kalevalan tarinoista ja suomalaisen kansanrunouden teemoista monenlaisia erilaisia näkökulmia, jotka heijastuvat heidän omaan taiteelliseen tyyliinsä ja kulttuuritaustaansa. Kalevala näyttäytyy teoksissa esimerkiksi japanilaisten anime- ja mangavaikutteiden kautta sekä katutaiteen ja installaatioiden muodossa. Folkloristille näyttelyn teokset olivat mielenkiintoista pohdittavaa.

Tietoja näyttelystä täällä:
http://www.sinkka.fi/nayttely/ajan-kaikuja-i-tokio-i-berliini-i-kerava/

Museoterveisin, Veera Kujansuu

Kategoria(t): Kalevala, Museot. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa