Kirjoituskutsu Napakairan 50-vuotisjuhlanumeroon!

Hei kaikki kulttuurien tutkijat, humanistit, kulttuuria harrastavat ja monimuotoisesta kulttuurista tavalla tai toisella kiinnostuneet! Haluatko julkaista hengentuotoksiasi ja kokeilla journalistisia siipiäsi HYY:n palkitsemassa järjestölehdessä? Tämä on kirjoituskutsumme Napakairaan.

HYY:n vuoden järjestölehtenä 2018 palkittu Napakaira on folkloristiikan ja kansatieteen ainejärjestö NEFA-Helsingin lehti. Lehti pureutuu artikkeleissaan ympäröivän maailman asioihin kulttuurintutkijan tieteellisellä sekä humoristisella otteella. Emme rajoita aihevalikoimaa tiukasti folkloristiikkaan tai kansatieteeseen, vaan julkaisemme monitieteellisiä, sekä kevyitä että vakavampia tekstejä kulttuurintutkimuksen aihepiiristä.
NEFA-Helsinki täyttää vuonna 2020 huikeat viisikymmentä vuotta, joten aikeissamme on julkaista erityisen hieno juhlanumero.

Tarjoa meille taas tuotoksiasi! Napakaira julkaistaan alkusyksystä, ja kirjoitusten ja kuvitusten deadline on 1.6.2020. Ideat, kysymykset ja valmis materiaali lähetetään päätoimittaja Veera Kujansuulle: veera.kujansuu@helsinki.fi.

Aineisto voi liittyä mihin tahansa kiinnostuksesi kohteeseen, yliopiston ajankohtaisiin asioihin, käymääsi kurssiin tahi tekemääsi työhön tai tutkimukseen! Tekstit voivat olla niin lyhyitä mielipidekirjoituksia, runoja tai ajatusleikkejä kuin pidempiä artikkeleita tai esseitäkin. Myös kirja-, elokuva-, peli- ja museoarvostelut sekä kuvitus lehteen otetaan ilomielin vastaan. Aiheita voi lähestyä miltä kantilta tahansa, tai sitten kirjoittaa jotain aivan muuta. Vain taivas on rajana, mutta kulttuurintutkimuksellinen näkökulma on suotavaa.

Antakaahan mielikuvituksen laukata!

Ideoita, osviittaa ja inspiraatiota voi hakea Napakairan edellisistä numeroista:
https://issuu.com/napakaira/docs/napakaira12018 

Etsimme muutamaa Nefalaista liittymään myös Napakairan toimitustiimiin. Tästä lisää: https://blogs.helsinki.fi/nefa-helsinki/2020/01/10/liity-napakairan-toimitustiimiin

Kategoria(t): Asiaa, Napakaira. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa