Yhteistyökumppaneiden tapaaminen koululla 11.2.–16

Työryhmä ja paikalle päässeet yhteistyökumppanit pääsivät tapaamaan toisensa ja keskustelemaan projektin nostattamista ajatuksista koululla torstai-aamuna 11.2. Kaisu Otsamo esitteli lyhyesti alkuun projektin pääkohdat ja – aikataulut yhteistyökumppaneille, jonka jälkeen aloitimme pienryhmäkeskustelut.

110216_projektin tavoitteet

Oppiva yhteisö -projektin tavoitteet (Piritta Mikkonen)

Pienryhmissä keskusteltiin mm. projektin tavoitteista, teemoista, yhteistyökumppaneiden rooleista ja ideoista. Tilaisuuden tarkoituksena oli tutustua toisiimme ja päästä keskustelemaan niistä loputtomista mahdollisuuksista, joita avoin oppimisympäristö voi tuoda tullessaan.

Keskusteluryhmiä oli kolme, joissa yrittäjät kertoivat itsestään, ideoistaan ja toiveistaan. Ryhmäkeskusteluissa nousseita ajatuksia päivän toteutukseen liittyen olivat mm. Norssi 150v. – juhlakorun suunnitteleminen kultasepän johdolla oppilaiden kanssa, taksvärkki-tyylisen päivän järjestäminen, jossa pääroolissa on empatian välittäminen ja Hietalahden kauppahallin nuortenillan järjestäminen. Teemoista keskusteltiin ryhmissä ja ne koettiin osin haastaviksi, mutta toisaalta taas toiset olivat löytäneet heti itselleen sopivat teemat. Yhteistyön siemen alkoi itää välittömästi, sillä keskusteluissa alettiin puhua jo mahdollisesta Suomi 100v.- yhteistyöstä ja siihen liittyvän näyttelyn tuomisesta koululle. Oppilaita oli myös mukana keskusteluissa, ja heidän toiveensa oli päästä ulos koulusta muihin ympäristöihin.

Keskustelu nostatti innostusta ja inspiroi meitä tulevaan tutkimusmatkaan, jossa vain taivas tuntuu olevan rajana. Kaikki on mahdollista tämän projektin puitteissa – se on päällimmäinen tuntemus, joka tapaamisesta jäi!

Teksti & kuvat: Piritta Mikkonen

110216_projektin esittelyä

Minna Hägg ja Kaisu Otsamo esittelevät projektia yhteistyökumppaneille.

110216_pienryhmä

Pienryhmässä keskustelmassa mm. Hietalahden kauppahallin yrittäjiä ja Urban Storyn edustajia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *