Kansallismuseo

Juuri meidän ilmiömme aiheeseen ja teemaan Kansallismuseo olisi voinut tarjota teemakierroksen, toiminnallista puuhastelua tai ympäristön draama­harjoituksille. Miten ennen elettiin? ­kierroksella tutustutaan siihen, millaisissa asunnoissa aikojen saatossa on Suomessa eletty, ja millä kokoonpanoilla. Oppilaita voisi ohjata miettimään nimenomaan, millaisia perheitä ennen on ollut, kuinka erilaisia ne ovat olleet, ja miten perheen merkitys ja käsitteen laajuus ovat muuttuneet historiassa.

Pohdintaa museovirailuista

Toiminnallisuutta Kansallismuseo tarjoaa etenkin Vintissä, joka on lapsille ja perheille tarkoitettu puuhaympäristö, jossa saa leikkiä ja koskea esineisiin. Oppilaat voivat esimerkiksi koota itse hirsimökin tai kiivetä valtavan muovihevosen selkään.

Kansallismuseosta löytyy aito savupirtti, joka olisi ideaaliympäristö oppilaille leikkiä hetki entisajan perhettä. Pirtti on tuskin makuuoneen kokoinen, ja siellä asui koko perhe, talvisin myös suurin osa eläimistä. Mikä oli perheen merkitys tällöin? Miten aikaa vietettiin perheen kanssa? Miksi arvonanto oli tällöinkin tärkeää?

Kansallismuseoon on siirrety Jakkarilan kartanosta kokonainen huone, tapetteineen ja kaakeliuuneineen. Kartanolla ja savupirtillä on vain 50 vuotta aikaeroa. Miten näissä rakennuksissa eläneet perheet ehkä erosivat toisistaan?

Kansallismuseon nettisivut. Etusivulta näet

● Aukioloajat

●  Lippukassan puhelinnumeron

●  Vaihtuvat näyttelyt

Tästä linkistä pääset suoraan opettajille suunnattuihin tietoihin. Kansallismuseoon on oppilasryhmiltä ilmainen sisäänpääsy, ja ryhmät voivat vierailla museossa klo 11­18 ja Vintti on auki klo 12­16. Vintti maksaa koululaisryhmille 65e/1,5h. Opastukset maksavat 45e/45min, mutta myös opettaja voi toimia oppaana hyödyntämällä Kansallismuseon opetuspaketteja.

 

1 thought on “Kansallismuseo

  1. – Hyvä, että näin nostatte esiin monipuolisesti museoiden käytön ja linkkien avulla helpotatte yhteydenottoa tulevaisuudessa.

Comments are closed.