375 humanistia: Jooseppi Mikkola

Professori Jooseppi Julius Mikkola oli kielitieteen monitaitaja ja kulttuurifennomaani. Hän tutustui useisiin eri kieliryhmiin mittavilla opintomatkoillaan ja erikoistui slaavilaiseen filologiaan. Mikkola kuului aikanaan alan kansainväliseen eliittiin. Hän oli innostava luennoitsija ja hänen kotinsa toimi kirjailijoiden, tutkijoiden ja opiskelijoiden kohtaamispaikkana.

Tutustu Jooseppi Mikkolaan 375 humanistia -verkkosivuilla

J. J. Mikkola vuonna 1898. Kuvalähde: Wikimedia Commons.​

Helsingin yliopiston 375-vuotisjuhlavuoden kunniaksi humanistinen tiedekunta nostaa esiin 375 humanistia. Sivustolla esiteltävät henkilöt avaavat näkymää humanistisen alan yhteiskunnalliseen ja kulttuuriseen merkitykseen sekä tarjoavat esimerkkejä humanistien laaja-alaisesta osaamisesta.