Roskaposti eli spam

Sähköpostin tapaan Blogien kommentointipalstat keräävät helposti roskapostia. Vaikka uusia kommentteja tuntemattomilta käyttäjiltä ei oletusarvoisesti hyväksytä suoraan, roskaposti tekee kommenttijonon selaamisesta työlästä.

Kaikkiin blogeihin on oletuksena asetettu roskpostitunnistus (WP SpamFree), mutta suojausta on helppo lisätä.

1. Tarkista keskusteluasetukset

Kohdasta ”Asetukset” > ”Keskustelu” (”Settings” > ”Discussion”) voit säätää blogin yleisiä keskusteluasetuksia. Näitä asetuksia kannattaa hyödyntää ensisjaisena keinona lisäosien sijaan.

  • Kommentoinnin sulkeminen automaattisesti N päivää julkaisusta. Tämä on usein tehokas keino, sillä spammia tulee usein pääsääntöisesti juuri vanhoihin merkintöihin.
  • Kommentoinnin salliminen vain palveluun rekisteröityneille käyttäjille. Tämä asetus sallii kommentoinnin ainoastaan yliopiston käyttäjätunnuksella blogipalveluun kirjautuneille.

2. Ota käyttöön lisäosia 

Lisäosista” (”Plugins”) löytyy kaksi laajennusta, joilla voit suodattaa roskapostia. edelleen.

  • SI CAPTCHA Anti-Spam lisää kommenttilomakkeisiin kentän, johon kommentoijan on kirjoitettava kuvassa näkyvät merkit. Tämä estää tehokkaasti ohjelmallisesti tuotetun roskapostin, mutta on usien myös hiukan turhauttavaa kommentoijille.
  • Akismet on tehokas kaupallinen roskapostisuoja, joka on ilmainen henkilökohtaiseen käyttöön, mikäli liikenne on verraten vähäistä. Lisäosa vaatii kuitenkin avaintunnisteen, joka edellyttää rekisteröitymistä WordPress.com-palveluun.