Online på svenska

IMG_0254

God dag alla! Jag heter Olavi Seppänen och jag studerar teologi vid Helsingfors universitet.  Eftersom kursen ”Svenska för teologistuderande”nyligen börjats, beslutade jag grunda en svenskspråkig blogg – å ena sidan för att förbättra mina kunskaper i svenskan, å andra sidan för att berätta er om mina tankar och studier. Förut har jag skrivit på finska under rubriken Kake L. (bloggen finns här). Ni är alla varmt välkomna till att följa och kommentera mina skrivningar!

Jag kommer troligen att skriva någonting om religionshistorien, politiken i både Sverige och Finland, och de förutnämnda ländernas kultur, historia och folk. Det finns nämligen mycket som vi finnar inte vet om vårt bröderfolk – och jag menar det när jag säger bröderfolk. (Vi kan ju också tala om systerfolk för att inte uppföra oss  för patriarkaliskt).

Så ett av mina mål i den här bloggen är att väcka uppmärksamhet hos läsarna för den djupa kulturhistoriska kopplingen mellan finnarna och svenskarna. Man kan ju säga att svenskarna har ingen aning om vad som hänt i deras egen historia medan finnarna känner bara vinterkriget till. Jag vill detta att förändras.

Nu måste vi bara vänta tills jag har tillräckligt med tid för att skriva något ordentligt. Men ”kontot har öppnats”, som man brukar säga på finska!

En reaktion på ”Online på svenska”