WebOodin pikaohje

WebOodin pikaohje opiskelijoille

Tämä on pikaohje opiskelijoille WebOodin käyttöön. WebOodin termistöstä on hyvä tietää, että opetustapahtumalla tarkoitetaan tiettynä aikana pidettävää opetusta tai tenttiä. Jokainen opetustapahtuma kiinnittyy johonkin opintojaksoon. Opintojakson sivulla kettotaan mm. jakson tutkintovaatimukset, vastuuyksikkö ja tunniste.

Weboodin käytön aloitus ja lopetus

WebOodia varten sinun ei tarvitse hakea erillistä käyttäjätunnusta ja salasanaa vaan pääset käyttämään WebOodia voimassaolevilla yliopiston käyttäjätunnuksilla. Teknisistä ongelmista WebOodin käytössä voit ilmoittaa osoitteeseen Weboodi-palaute@helsinki.fi

Sisäänkirjautuminen

Vie hiiri WebOodin selainikkunan tummansiniseen yläreunaan Kirjaudu sisään- painikkeen päälle ja klikkaa painiketta. Anna käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin ja paina Kirjaudu sisään/Login –painiketta. Sisäänkirjautumisen jälkeen saat näkyviin ns. henkilökohtaisen etusivun, ja päävalikossa näkyvät käytettävissäsi olevat toiminnot.

Uloskirjautuminen

Vie hiiri WebOodin selainikkunan tummansiniseen yläreunaan oman nimesi päälle. Valitse avautuvasta pudotusvalikosta vaihtoehto Kirjaudu ulos.

Henkilötietojen katselu ja ylläpito

Opiskelijan on itse pidettävä ajan tasalla osoite-, puhelinnumero-, kotisivu-, kotikunta- ja luovutusehtotietonsa. Yliopiston kirjastolla, YTHS:llä ja opintotukitoimistolla on omat rekisterinsä, joten muista ilmoittaa osoitteenmuutoksesta erikseen näihin paikkoihin!

Tietoja voi muttaa Henkilötiedot-linkin kautta. Linkki löytyy pudotusvalikosta, kun viet hiiren WebOodi-ikkunan yläosaan oman nimesi päälle. Muutokset voi tehdä painamalla Muuta –painiketta kyseenomaisen tiedon kohdalla ja tallentamalla muuttuneen tiedon. Mikäli havaitset virheitä / muutettavaa niissä henkilötiedoissa mitä et pääse itse muuttamaan WebOodin kautta, ota yhteyttä Opiskelijaneuvontaan missä muutokset voidaan tehdä (Linkki Opiskelijaneuvonnan sivuille).

Opetukseen ilmoittautuminen

Valitse päävalikon otsikon Opintotarjonta alta linkki Haku. Voit hakea opetustapahtumaa sen nimen tai nimen osan, tunnisteen tai sen osan, tyypin, vastuuyksikön, opinto-oppaan, ajankohdan tai opetuskielen mukaan. Käynnistä haku Hae –painikkeella. Hakuehtojen alapuolelle tulee näkyviin lista hakuehdoilla löytyneistä opetustapahtumista. Klikkaa Ilmoittautumiseen –linkkiä sen opetustapahtuman kohdalla, johon haluat ilmoittautua. Opetustapahtuman tietojen avauduttua näytölle, huomaat ruksin kohdassa Ilm. Vastaa tarvittaessa mahdollisiin lisätietokysymyksiin ja vahvista lopuksi ilmoittautumisesi painamalla Tallenna -painiketta. Ohjelma antaa tiedon ilmoittautumisen onnistumisesta tai epäonnistumisesta.

Voit hakea opetustapahtumia ja opintojaksoja myös Helsingin yliopiston kurssisivuilta. Lisätietoa kurssi-ilmoittautumisista: https://guide.student.helsinki.fi/fi/artikkeli/miten-ilmoittaudun-kursseille-ja-tentteihin

Ilmoittautumisten tarkistaminen

Valitse päävalikon kategorian Omat opinnot toiminto Ilmoittautumiset. Täältä näet listan ilmoittautumisistasi. Ilmoittautumisia voi lajitella tunnisteen (Opintojakso -sarake), kurssin nimen ja ajankohdan perusteella. Lajittelu onnistuu klikkaamalla otsikkoriviltä löytyvää kolmio -ikonia. Saat näkyviin opintojakson perustiedot napsauttamalla tunnistetta tietyn ilmoittautumisen kohdalla. Klikkaamalla kurssin nimeä tietyn ilmoittautumisen kohdalla, saat näkyviin tarkemmat tiedot järjestettävästä kurssista ja ilmoittautumisestasi.

Piilotetut ilmoittautumiset –painikkeella saat näkyviin aiemmin näkyvistä piilottamasi ilmoittautumiset

Piilota –painikkeella voit piilottaa ilmoittautumisen näkyvistä. Huom! Piilottaminen ei ole sama asia kuin ilmoittautumisen poisto.

Poista –painikkeella voit poistaa ilmoittautumisen mikäli poistoa ei erikseen ole estetty tai ilmoittautumista ei ole vielä hyväksytty. Jos olet saanut arvosanan opetustapahtumasta, mutta ilmoittautumisesi ei silti poistu WebOodista, on opetusta antava yksikkö todennäköisesti rekisteröinyt suorituksesi riippumattomasti siitä opetustapahtumasta mihin ilmoittauduit. Tällöin voit piilottaa ilmoittautumisen.

Suoritusten katsominen

Valitse päävalikon otsikon Omat opinnot alta toiminto Suoritukset. Suorituksia voi lajitella opintojakson tunnisteen, nimen ja suorituspäivän mukaan. Sivun ylä- ja alalaidasta näet opintojesi yhteisopintopistemäärän. Klikkaamalla tietyn opinnon tunnistetta näet opintojaksosta Oodiin talletetut perustiedot.

Piilotetut ilmoittautumiset -painike tuo näkyviin piilottamasi ilmoittautumiset.

Hylätyt ja vanhat -painike tuo näkyviin vanhentuneet, korotetut ja hylätyt suoritukset jotta voit seurata suoritushistoriaasi myös näiden osalta. Osa opinnoista vanhenee n. 10 vuodessa, ellei niitä liitä johonkin kokonaisuuteen kuten perus- tai aineopintoihin ajoissa. Korotetut ovat suorituksia, joiden arvosanaa opiskelija on käynyt parantamassa esim. tenttimällä. Hylätyt ovat kursseja ja tenttejä, joihin opiskelija on ilmoittautunut, mutta ei ole osallistunut, tai on saanut hylätyn loppuarvosanan.

Suoritusotteen tilaus

Valitse päävalikon kategorian Työkalut toiminto Suoritusote ja opiskelutodistus. Siirryt Opiskelijan raportit- sivulle. Paina Luo suoritusote- tai Luo opiskelutodistus -painiketta. Tee tilausikkunassa haluamasi tarkentavat valinnat. Tilaamasi dokumentti tulee katsottavaksi Opiskelijan raportit-sivulle.

Palautejärjestelmä

WebOodin palautejärjestelmällä voit antaa kurssipalautetta palauteajan ollessa voimassa niistä kursseista, joille olet osallistunut ja joille on luotu palautelomake.

Päävalikon kategorian Työkalut -> Omat palautteet kautta pääsee sivulle, josta löytyvät ne kurssit, joissa palautteenantoaika on menossa, ne joilla se ei ole vielä alkanut, että ne, joissa se on jo päättynyt. Täällä opiskelija voi myös käydä katsomassa antamiaan palautteita.

WebOodin asetukset

Asetuksia voi muttaa Asetukset-linkin kautta. Linkki löytyy pudotusvalikosta, kun viet hiiren WebOodi-ikkunan yläosaan oman nimesi päälle.

Asetuksista voi vaihtaa käyttöliittymän oletuskieleksi suomen, ruotsin tai englannin, jolloin saa haluamansa kielisen käyttöliittymän aina sisäänkirjautuessaan. Opiskelija voi myös valita, näkyykö hänen nimensä oletusarvoisesti WebOodin kautta selattavissa olevien kurssien ilmoittautumislistoissa. Hän voi myös asettaa, minkä mukaan opinnot oletusarvoisesti lajitellaan, sekä mikä on suoritusten laajuus -yksikkö Suoritukset -näytöllä.