Tutkintotodistustyökaluun liittyvät ohjeet

Tutkintotodistustyökalun peruskäytön ohjeet

Tutkintotoidstustyökalun kuvaus ja käyttöohjeet

Tutkintotodistustyölalu on väline, joka tuo valmistumassa olevan opiskelijan tutkintotiedot suoraan Oodista todistuspohjaan. Työkalu tuo todistukseen automaattisesti esimerkiksi tutkinnon pää-ja sivuainesuoritukset sekä suorittamispäivämäärän. Tutkintotodistustyökalulla tehdään Isoa pyörää edeltävien tutkintotodistusten “kansilehti”, jonka lisäksi todistuspakettiin liitetään vielä suoritusote ja Diploma Supplement. Jatkossa työkalulla on tarkoitus tuottaa myös Ison pyörän tutkinto-ohjelmista valmistuvien juhlava ja yksinkertainen kansilehti, mutta muu prosessi todistusten tekoon tulee muuttumaan.

Tässä linkki uusista tutkinto-ohjelmista valmistuvien todistusasiakirjojen ohjesivuun: Uusien tutkintotodistusten prosessi ja ohjeet

Linkki: Peruskäytön ABC

Linkki: Todistuspohjien luominen ja muokkaaminen

Linkki:Usein kysyttyjä kysymyksiä

Näin haet oikeuksia tutkintotodistustyökaluun

Kirjaudu henkilöroolirekisteri HEROon: https://hero.it.helsinki.fi/hero/. Valitse Tee uusi lupahakemus, minkä jälkeen valitse WebOodi-roolien alta “Tutkintotodistustyökalun käyttäjä” (kuten kuvassa alla)

Kuva Henkilöroolirekisterin (HERO) käyttöliittymästä.
Kuvassa on Henkilöroolirekisterin monivalintaikkuna. Valittuna on WebOodi-tietojärjestelmä ja Tutkintotodistustyökalun käyttäjän rooli

Tämän jälkeen pääset valitsemaan yksiköt, joihin oikeutesi liittyy. Koska työkalu toimii tiedekunnittain, valitse vain se tiedekunta tai ne tiedekunnat, joihin tarvitset työkalun käyttöoikeudet, ei mitään alaorganisaatioita tai vastaavia (ks. kuva alla).

Kuva Henkilöroolirekisterin (HERO) käyttöliittymästä.
Tässä esimerkkikuvassa haettavan käyttöluvan organisaatioksi on valittu Humanistinen tiedekunta.

 

Jos oikeutesi vanhenevat, et pääse enää sisään työkaluun vaan saat virheilmoituksen. Jos olet saanut oikeutesi ennen HERO:n käyttöönottoa tähän tarkoitukseen, tee uusi hakemus HERO:ssa, niin saat sitä kautta jatkettua oikeuksiasi. HERO:ssa haettujen oikeuksien osalta HERO:n itsessään pitäisi lähettää muistutusviestejä, että oikeutesi on päättymässä. Jos käyttöoikeuksien kanssa tulee odottamattomia ongelmia, laita viestiä osoitteeseen oodi-tuki@helsinki.fi.