Tutkintotodistustyökaluun liittyvät ohjeet

Tutkintotodistustyökalulla tehdään Isoa pyörää edeltävien tutkintotodistusten “kansilehti”, jonka lisäksi todistuspakettiin liitetään vielä suoritusote ja Diploma Supplement. Jatkossa työkalulla on tarkoitus tuottaa myös Ison pyörän tutkinto-ohjelmista valmistuvien juhlava ja yksinkertainen kansilehti, mutta muu prosessi todistusten tekoon tulee muuttumaan.

Tässä linkki uusista tutkinto-ohjelmista valmistuvien todistusasiakirjojen ohjesivuun: Uusien tutkintotodistusten prosessi ja ohjeet

Peruskäytön ABC

Todistuspohjien luominen ja muokkaaminen

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Näin haet oikeuksia työkaluun:

Kirjaudu HEROon: https://hero.it.helsinki.fi/hero/. Valitse Tee uusi lupahakemus, minkä jälkeen valitse WebOodi-roolien alta “Tutkintotodistustyökalun käyttäjä” (kuten kuvassa alla)

Tämän jälkeen pääset valitsemaan yksiköt, joihin oikeutesi liittyy. Koska työkalu toimii tiedekunnittain, valitse vain se tiedekunta tai ne tiedekunnat, joihin tarvitset työkalun käyttöoikeudet, ei mitään alaorganisaatioita tai vastaavia (ks. kuva alla).

 

Jos oikeutesi vanhenevat, et pääse enää sisään työkaluun vaan saat virheilmoituksen. Jos olet saanut oikeutesi ennen HERO:n käyttöönottoa tähän tarkoitukseen, tee uusi hakemus HERO:ssa, niin saat sitä kautta jatkettua oikeuksiasi. HERO:ssa haettujen oikeuksien osalta HERO:n itsessään pitäisi lähettää muistutusviestejä, että oikeutesi on päättymässä. Jos käyttöoikeuksien kanssa tulee odottamattomia ongelmia, laita viestiä osoitteeseen oodi-tuki@helsinki.fi.