Linkkien lisääminen merkintöihin tai sivuille

• Linkkejä voi lisätä sekä merkintöihin että sivuille.
  • Linkkejä lisätään helposti alla näkyvän kuvan mukaisen symbolin avulla.(Havainnekuva alla, voi klikata suuremmaksi)

linkit

1. Jos haluat esimerkiksi linkittää suoraan jonkin tekstissäsi olevan sanan (esim. ’yliopisto’) maalaa se ja klikkaa ketjun kuvaa, jolloin avautuu tämä näkymä:

linkki2

2. Seuraavaksi  vain kopiot haluamasi kohdesivun osoitteen eli urlin:, esimerkiksi http://www.helsinki.fi/yliopisto/ ja liität sen ”URL:n” kohdalle.
Halutessasi linkin avautuvan uuteen ikkunaan tai välilehteen, klikkaa sen mahdollistavaa sinistä täppää.

3. Lopuksi paina ”lisää linkki”,  jolloin juuri luomasi linkki värjäytyy siniseksi. Havainnekuva alla. Jos et ole maalannut tekstistäsi mitään sanaa, annalle linkillisesi otsikko (esimerkiksi ’Helsingin yliopiston etusivu’). MUISTA TALLENTAA lopuksi.

lopputulos
VIRHEELLISEN LINKIN POISTAMINEN TAI PÄIVITTÄMINEN

• Virheellisen linkin voit rikkoa maalaamalla juuri luomasi (sinisellä olevan) linkin ja valitsemalla rikkinäisen linkin symbolin. Se poistaa lisäämäsi verkko-osoitteen tekstistäsi.
  • Halutessasi voit myös maalata haluamasi kohdan ja laittaa uuden, päivitetyn verkko-osoitteen ja tallentaa. Muista lopuksi tallentaa muutokset myös tekemääsi merkintään tai sivulle.