Pdf- ja Word-tiedostojen lisääminen merkintöihin tai sivuille

Halutessasi voit lisätä blogiisi pdf- ja Word-tiedostoja, joita blogissa vierailevat voivat halutessaan katsella tai ladata itselleen. Alla ohjeet.

1. Lisää pdf- tai Word-tiedosto Mediakirjastoon (Ohjeet mediakirjaston käytöstä täällä)

2. Hae tiedosto Mediakirjastosta kohdasta ‘Lisää media’

medianlisays

3. Valitse pdf- tai Word-tiedosto mediakirjastosta ja paina ‘Lisää sivuille’.

4. Tiedoston pitäisi ilmestyä nyt haluamaasi merkintään/sivulle.

 

HUOMAUTUS

Lisäämäsi tiedoston nimenä tulee näkymään sama nimi, jolla tiedosto on tallennettu tietokoneellesi. Toisin sanoen tiedoston nimen tulisi olla tarpeeksi informatiivinen, jotta löydät tiedoston itse mediakirjastosta ja tiedostoa lataavat tietävät klikkaavansa oikean tiedoston auki. Voit muuttaa tiedoston nimeä normaalisti tietokoneellasi ennen sen lataamista WordPressiin. Esimerkiksi. ‘Tutkintovaatimukset_2014_Humanistinen.pdf’ on järkevämpi nimi tiedostolle kuin ‘Asiakirja3.’

 

LISÄOHJE: Tiedoston linkitys suoraan

Pdf- ja Word-tiedoston voi linkittää myös tavanomaisen linkin lailla merkintään tai sivuille, jolloin voit itse päättää sen nimen. Tätä toiminto ei ole välttämätön, mutta sitä voi halutessaan käyttää.

Tämä onnistuu samalla tavalla kuin normaalin linkin luominen (Ohjeet täällä). Silloin linkin osoitteeksi tulee vain pdf- tai Word-tiedostosi verkko-osoite. Verkko-osoitteen näet menemällä Mediakirjastoon ja klikkaamalla tiedoston auki.
(Havainnekuva alla, voi klikata suuremmaksi)

tiedostonurl

Voit kopioida verkko-osoitteen ja käyttää sitä nyt suorana linkkinä.