Usein kysyttyä

banneri4_pienempi

  • Saako WordPress-blogeja sellaisiksi, että niissä ei ole merkintöjä/blogipäivityksiä ollenkaan?

Saa. Halutessasi voit luoda täysin staattiset verkkosivut.  Tämä onnistuu kahdella tavalla:

  1. 1) Menemällä Ohjausnäkymässä kohtaan Asetukset > Lukeminen > Lukemisen asetukset ja valitsemalla kohdasta “Etusivulla näytetään” sen sivun, jonka haluat näkyvän sivujesi etusivuna.
  2. Luomalla mukautetun valikon, jolloin myös saat ‘Etusivu’n kokonaan poistettua. Lue ohjeet täältä.

banneri3_pienempijakaja

  • Kuinka monta linkkiä päävalikossa kannattaa olla?

Blogissa vieraileville on helpointa, jos päävalikon sivut on järjestetty järkevästi. Jos linkkejä on 1-6, ne mahtuvat useimmiten samalle riville (jolloin päävalikon rivejä on vain yksi eikä kaksi). Jos sinulla on siis paljon sivuja, ne kannattaa järjestää muutamien loogisten yläotsikoiden alle. Esimerkiksi viiden eri kurssin kuvaukset kannattaa vaikka laittaa ‘Opetus’-nimisen yläsivun alle.
Katso ohjeet sivujen luomisesta. >>>

banneri3_pienempijakaja

  •  Kun yritän ladata valokuvan, mediakirjasto ilmoittaa että tila on ylittynyt. Mitä teen?

Blogille kannattaa pyytää lisätilaa Blogipalveluilta (ok-blogs@helsinki.fi). Vaihtoehtoisesti mediakirjastosta voi poistaa turhia kuvia tai tiedostoja viemästä tilaa.

banneri3_pienempijakaja

  •  Haluan liittää tekstiä Wordistä suoraan merkintään tai sivulle. Onnistuuko?

Onnistuu. Worpressissä on oma nappulansa Wordistä suoraan liittämiselle. Sen saa näkyviin klikkaamalla sivun tai merkinnän kirjoitusvalikosta “Lisäasetukset”-valintaa (Havainnekuva alla, voi klikata suuremmaksi), joka tuo kakkosrivin perusasetusten alle. Siellä on erikseen oma ‘Liitä Wordistä’-kohta (havainnekuvassa nuolen osoittamassa kohdassa).

lisa-asetukset

banneri3_pienempijakaja

  • Mitä eroa on merkinnöillä ja sivuilla?

Merkinnät ovat blogisi etusivulle tulevia blogipäivityksiä, joita voit luoda ‘Merkinnät-kohdasta. Sivut ovat  taas yksittäisiä verkkosivuja blogissasi, joita voit itse luoda ja käyttää tavanomaisten yksittäisten sivujen tapaan.

banneri3_pienempijakaja

  • Voiko blogeihin linkittää videoita?

Voi. Niitä pystyy “upottamaan” eli näkymään suoraan merkinnässä tai sivulla kuten monessa muussa sivustossa. Blogipalveluiden omat ohjeet videoiden upottamisesta >>>

banneri3_pienempijakaja

  • WordPress ei toimi normaalisti / siinä on jokin tekninen vika. Mikä avuksi?

Jos tämän blogin ohjeet eivät auta, vieraile Blogipalveluiden omilla sivuilla. Lisäksi kannattaa vieraille yliopiston omalla Blogitukifoorumilla. Jos mikään näistä ei auta / ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä Blogipalveluihin.

Muita opassivustoja:

banneri3_pienempijakaja