Yleistä

puubanneri_pien

Yliopiston WordPress-blogit ovat helppoja ja yksinkertaisia verkkosivuja, joita varten ei tarvitse ladata mitään tiettyä ohjelmaa. Worpress-blogit ovat selainpohjaisia, joten niitä pääsee päivittämään ja luomaan nettiselaimen kautta vaikkapa kotikoneelta.

Kaikilla yliopistolaisilla on automaattisesti WordPress-tunnukset. Ne ovat samat kuin yliopiston atk-tunnukset, joilla kirjaudutaan Flammaan, Webmailiin tai Weboodiin. Jokainen yliopistolainen voi kirjautua näillä omilla atk-tunnuksillaan sisään WordPressiin, jolloin heille tulee automaattisesti käyttöön oma, henkilökohtainen blogi.

Kaikki yliopiston blogit ovat alkuosaltaan blogs.helsinki.fi-muotoisia. Henkilökohtainen, automaattinen blogisi tulee olemaan blogs.helsinki.fi/ + oma atk-tunnus perään. Eli esimerkiksi blogs.helsinki.fi/mattimeikal tai muu vastaava.

Yliopisto kuitenkin tarjoaa mahdollisuuden ryhmä- ja projektiblogeihin. Blogeja voidaan perustaa mihin tahansa yliopiston toimintaan liittyvään tarkoitukseen, kuten projekteille, kursseille, ainejärjestöille, jne. Ryhmä- ja projektiblogeja ja niiden tilaamista on esitelty tarkemmin täällä.

 

LISÄHUOMAUTUS

  • WordPressin tavallisille nettikäyttäjille tarjoamat blogit ovat eri asia. Niitä nämä ohjeistukset eivät koske.

 LUE LISÄÄ BLOGIPALVELUISTA >>> (Blogipalveluiden verkkosivuilta)

bannerilehdet_pien