Käyttöluvan ja salasanan voimassaolo

Tärkein tietolähteesi omiin käyttölupiisi liittyen on “Omien käyttölupien tiedot” -lomake, jota voit tarkastella tietotekniikkakeskuksen Helpdesk-sivustolla. Sieltä näet esimerkiksi omat käyttäjätietosi sekä käyttölupasi eli käyttäjätunnuksesi päättymispäivän.

Käyttöluvan jatkuminen

Normaalisti käyttölupa jatkuu automaattisesti, kun ilmoittaudut läsnäolevaksi yliopistolle. Luvan voimassaoloaika riippuu siitä, ilmoittaudutko läsnäolevaksi koko lukuvuodeksi vaiko vain toiseksi lukukaudeksi.

Läsnä  Lupa voimassa
 Koko lukuvuoden  30.9. asti
 Vain syyslukukauden  31.1. asti
 Vain kevätlukukauden  30.9. asti

Muista että käyttölupa ja salasana ovat eri asioita. Käyttöluvan jatkuminen ei pidennä salasanasi voimassaoloaikaa!

Salasanan voimassaolo

Yliopiston käyttöluvan salasanan voimassaoloaika on yksi vuosi.  Jos olet saanut laitokselta tai tiedekunnalta muita käyttäjätunnuksia, niiden  salasanojen voimassaoloaika saattaa vaihdella. Näistä saat tiedon aina kunkin tunnuksen myöntäneeltä taholta.

Muista huolehtia itse, ettei salasanasi pääse vanhentumaan tai unohtumaan! Jos näin käy,
– nollaa salasanasi sähköisessä resetointipalvelussa tai
– todista henkilöllisyytesi ID Point-pisteessä ja soita Helpdeskiin.

Voit toki parantaa tietoturvaa ja vaihtaa salasanasi useamminkin kuin vain kerran vuodessa.

Käyttäjätunnuksen lukkiutuminen

Mikäli kirjoitat väärän tai vanhentuneen salasanan useampia kertoja peräkkäin, käyttäjätunnuksesi menee lukkoon. Kun tunnus on lukossa, et voi enää kirjautua yliopiston palveluihin, vaikka kirjoittaisit salasanan oikeinkin.

Yleensä tunnus vapautuu automaattisesti jonkin ajan kuluttua. Jos et edelleenkään muista omaa salasanaasi, tai se on päässyt vanhentumaan, nollaa salasanasi resetointipalvelussa tai asioi ID Point -palvelun kautta Helpdeskissä (ks. linkit yllä).