HY:n sähköposti

Huomaa, että et voi kirjautua yliopiston verkkopalveluihin sähköpostiosoitteellasi, vaan omalla käyttäjätunnuksellasi!

Postinimi

Osoitemuotoa etunimi.sukunimi@helsinki.fi kutsutaan postinimeksi. Sen avulla postia voidaan ohjata eri postilaitteistoihin.

Postinimi muodostetaan käyttäjän etu- ja sukunimestä, mutta jos yliopistolla on useampia saman nimisiä henkilöitä, osoitteita joudutaan toisinaan erottelemaan toinen toisistaan: tällöin etunimi.sukunimi-osoitteeseen lisätään toisen nimen alkukirjain, tai tarvittaessa joitakin muita kirjaimia (esimerkiksi matti.z.meikalainen@helsinki.fi).

Jos käytät useampia postijärjestelmiä (esimerkiksi HY:n Office 365– ja Unix-postijärjestelmät) voit itse valita, mihin postinimelläsi lähetetty posti ohjautuu Office 365:stä. Uusilla käyttäjillä postinimi osoittaa Office 365 -järjestelmään. Huomaa, että postinimeä kannattaa käyttää postiohjelmasi ns. lähettäjäosoitteena.

Oikean sähköpostiosoitteen löytäminen

Sähköpostiosoitteiden etsinnästä henkilöhakemistosta kerrotaan lisää myöhemmin tässä luvussa.

Käyttösäännöt ja yksityiskäyttö

Yliopiston käyttösääntöjen suositus on, että et käytä yliopiston sähköpostia muihin kuin yliopiston toimintaan liittyviin asioihin.  Säännöissä suositellaan myös, että et käytä yliopiston sähköpostia, kun rekisteröidyt  HY:n ulkopuolisiin verkkopalveluihin. Jos  unohdat tällaisen palvelun salasanan valmistumisesi jälkeen, et saa sitä välttämättä enää mitenkään takaisin, koska  käyttöoikeutesi yliopiston sähköpostiin on päättynyt. Käytä yliopiston ulkopuolisten asioiden hoitamiseen jotain muuta palvelua, kuten ilmaista Gmail-sähköpostia.

Samojen salasanojen käyttö yliopiston järjestelmiin ja ulkopuolisiin palveluihin on kielletty HY:n käyttösäännöissä.

Lisää tietoa salasanoista ja tietoturvasta löydät tämän materiaalin tietoturvaosiosta. Tietoturvaohjeita sähköpostin käsittelyyn löydät myös Flammasta.

Kun otat käyttöösi Office 365 -palvelun, sitoudut noudattamaan siihen liittyviä käyttösääntöjä. Jos olet jostain syystä ohittanut nämä käyttösäännöt, lue ne ajatuksella!