Opetukseen ilmoittautuminen WebOodissa

Edellisellä sivulla kerrottiin, kuinka opintokalenterista siirrytään WebOodiin ilmoittautumaan opetukseen. Opintokalenterissa oleva Ilmoittautuminen WebOodissa -linkki ohjaa sinut suoraan oikealle ilmoittautumissivulle. Seuraavaksi kerromme, kuinka teet ilmoittautumisen ja kuinka voit perua sen.

Ilmoittautuminen

Kun olet klikannut Sisun opintokalenterissa opintojakson linkkiä ”Ilmoittautuminen WebOodissa”, Sisu ohjaa sinut WebOodiin opetuksen ilmoittautumissivulle. Aivan sivun alalaidassa on painike ”kirjaudu WebOodiin (katso kuva alla). Kun klikkaat painiketta, siirryt WebOodin kirjautumissivulle. Kirjaudu yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Kirjautumisen jälkeen WebOodi ohjaa sinut takaisin valitsemasi opetuksen ilmoittautumissivulle. Nyt voit ilmoittautua! Valitse ensin valintaruutu sen opetusryhmän kohdalla, johon haluat ilmoittautua (katso kuva alla). Valintaruudun oikealta puolelta näet ryhmäkoon, eli kuinka monta opiskelijaa opetukseen mahtuu. Muista lopuksi painaa Tallenna-painiketta näytön alalaidassa. Ilmoittautumisen jälkeen näet vielä opetuksen tai tentin tiedot, jotka kannattaa tarkistaa huolellisesti.

Jos toivomasi opetusryhmä on täynnä, siihen kuitenkin yleensä otetaan vielä opiskelijoita varasijalle. Varmista asia opetuksen vastuuopettajalta. Löydät nimitiedot opetuksenn tiedoista. Huomaa myös, että omia ilmoittautumisia pitää seurata: jos et aiokaan osallistua opetukseen, peru ilmoittautumisesi hyvissä ajoin. Järjestelmä antaa paikan automaattisesti seuraavalle jonottajalle! Jos et peruuta osallistumistasi, opetukseen voi jäädä tyhjiä paikkoja, vaikka varasijalistalla olisi monta opiskelijaa. Joissakin tapauksissa saattaa olla jopa sanktioita turhista ilmoittautumisista, koska ne vievät paikkoja muilta opiskelijoilta.

Ilmoittautumisen peruminen

Jos et pääsekään tenttiin tai opetukseen, johon ilmoittauduit, tai jos epähuomiossa ilmoittauduit väärään opetukseen, voit perua ilmoittautumisesi itse. Tämä edellyttää, että tentin tai opetuksen ilmoittautumisaika on vielä käynnissä. Pääset tarkastelemaan ilmoittautumisiasi WebOodin yläpalkin Omat opinnot-pudotusvalikosta Ilmoittautumiset-linkkiä klikkaamalla.

Jos haluat poistaa ilmoittautumisen, valitse Toiminnot-kohdassa oikealla oleva Poista –painike (Katso kuva alla). Järjestelmä kysyy sinulta vielä varmistusta poistamiselle. Mikäli poisto onnistuu, saat siitä vielä vahvistuksen. Jos poisto ei onnistu, pitää sinun olla yhteydessä vastuuopettajaan.