Opintoni

Opintoni-palvelusta (http://student.helsinki.fi) näet opintojesi aikataulut kalenterinäkymässä, jonka voit siirtää halutessasi myös omaan sähköiseen kalenteriisi. Näet lisäksi käynnissä olevat kurssisi ja niiden materiaalit.

Katso alta palvelun lyhyt esittelyvideo:

Toiminnallisuudet

Opintoni-palvelun kautta:

• Pääset helposti käynnissä olevien kurssiesi kurssisivuille ja Moodle -linkkeihin
  • Näet tulevat luennot Nyt opinnoissani -näkymässä joko listana tai kalenterina, ja voit viedä ne omaan sähköiseen kalenteriisi
  • Näet uusimmat kurssisuorituksesi
  • Voit muokata henkilökohtaista tehtävälistaasi

Opintoni-sivun peruskäyttö

Kirjaudu Opintoni-sivulle osoitteessa student.helsinki.fi. Yläriveillä näet linkkejä tärkeimpiin palveluihin ja eri kieliversioihin.

Navigaation alapuolella näet lähiaikojen opetustapahtumat kurssikalenteristasi sekä uusimmat opintosuorituksesi opintorekisteristä. Voit klikata valintoja nähdäksesi tarkempia tietoja. Klikkaamalla Lisää kalenteriisi voit siirtää tämän näkymän sisällön omaan sähköiseen kalenteriisi.

Oikeassa laidassa näet muistilistan. Kun haluat lisätä uuden tehtävän muistilistallesi, kirjoita se ”Uusi tehtävä…” -kenttään ja paina +-painiketta.

Alimpana näet Suosikit-rivin, jossa näkyy oletuksena lähimmän UniCafe-ravintolan lounaslista viimeisimmän sijaintitietosi mukaan. Voit lisätä suosikkeihisi ravintoloita, Unisportin varaustilanteesi tai muuta uutisvirtaa RSS- tai Twitter-syötteistä Lisää uusi -nappia painamalla.

Opiskelijan ohjeet

Opiskelijan ohjeista löydät kootusti opiskeluusi liittyvän ohjeistuksen. Näet lisäksi sekä yleiset että koulutusohjelmasi tiedotteet. Pääset ohjesivulle osoitteesta guide.student.helsinki.fi.

Pääset ohjeisiin myös kirjautumatta, mutta kirjautuneena näet automaattisesti oman koulutusohjelmasi ohjeet ja tiedotteet ensin. Voit myös halutessasi valita jonkin muun koulutusohjelman, jolloin näet sen omia ohjeita.

Näin saat parhaan hyödyn ohjesivuista:

• Kirjaudu sisään. Kirjauduttasi huomaat, että oma koulutusohjelmasi on automaattisesti valittuna.
  • Voit etsiä ohjeita joko hakutoiminnolla tai valmiiksi koostettujen teemojen sisältä. Voit kokeilla hakua myös pelkästään hakusanan alkuosalla.
  • Teemalaatikoiden sisältä löydät kuhunkin aihepiiriin liittyvät ohjeet. Yksittäinen ohje saattaa löytyä myös useamman kuin vain yhden teeman alta.
  • Voit järjestellä teemat näytölläsi haluamaasi järjestykseen raahaamalla. Kun teet tämän kirjautuneena, teemojen järjestys tallentuu seuraavia kirjautumiskertojasi varten.