WebOodin muut toiminnot

WebOodin muita tarpeellisia toimintoja ovat opintosuoritusten katselu, läsnäolotodistuksen ja opintosuoritusotteen tilaaminen, omien tietojen päivittäminen, sekä joidenkin tiedekuntien opetuksen osalta palautteen antaminen. Käymme ne nyt viimeisinä lävitse.

Opintosuoritusten katselu

Lähtökohtaisesti suorittamasi opintojaksot näkyvät suoritettuina opintosuunnitelmassasi Sisussa. Jos suorituksissa vaikuttaa olevan puutteita, tarkista tiedot vielä WebOodista. Suoritukset kirjataan WebOodiin ensimmäisenä, ja siksi WebOodin suorituskirjaustiedot ovat kaikista luotettavimmat. Jos suoritukset ovat mielestäsi puutteellisesti merkityt myös WebOodissa, ota yhteyttä joko opettajaan tai oman kampuksesi opintoneuvontaan.

Voit katsella opintosuorituksiasi WebOodin Omat opinnot -valikon kohdassa Suoritukset. Rekisteröidyt opintokokonaisuudet näkyvät kunkin kokonaisuuden otsakkeella merkittynä. Jos haluat tarkastella näiden otsakkeiden alla olevia opintokokonaisuuksien osia, paina kokonaisuuden nimen ja tunnisteen vasemmalla puolella olevaa + -merkkiä. Sivun alareunassa näet suorittamiesi opintopisteiden yhteismäärän.

Opintosuoritusotteen tilaaminen

Valitse WebOodin Työkalut-välilehdeltä Suoritusote ja opiskelutodistus.

Voit tilata haluamasi dokumentin klikkaamalla joko Luo suoritusote- tai Luo opiskelutodistus- painiketta. Dokumentti valmistuu samalle välilehdelle noin muutamassa minuutissa.

Omien tietojen päivittäminen

WebOodissa voit ylläpitää yhteystietojasi: opiskelijana sinun on itse pidettävä ajan tasalla mm. osoite-, puhelinnumero-, kotikunta- ja luovutusehtotietosi. Luovutusehdoissa määrittelet muun muassa, saako sinulle lähettää Ylioppilaslehden vai ei. Jos osoite- tai muut yhteystietosi muuttuvat, ilmoita muutoksista yliopistolle WebOodissa. Kun haluat muuttaa henkilökohtaisia tietojasi, pääset tarkastelemaan niitä WebOodin kirjautumisvalikosta Henkilötiedot-linkkiä klikkaamalla.

Näet sivulla tiedot, jotka sinusta on tallennettu opintorekisteriin (esimerkiksi koulutusohjelma- ja läsnäolotiedot). Voit tarvittaessa muokata yhteys- ja luovutustietojasi klikkaamalla Muuta-painiketta..

Palautteen antaminen

WebOodin avulla voit antaa palautetta opetuksesta. Palautteenanto tapahtuu Työkalut-välilehden Omat palautteet -linkistä.

Linkkiä painettuasi näet listalla opetuksen, joihin sinut on ilmoitettu tai joihin olet itse ilmoittautunut. Valitse opetus, josta haluat antaa palautetta, ja siirry palautelomakkeelle painamalla Anna palaute pp.kk.vvvv mennessä-linkkiä. Linkki näkyy, jos opettaja on tehnyt palautelomakkeen ja jos palauteaika on voimassa.

Palaute annetaan klikkaamalla halutut valinnat tai valitsemalla pudotusvalikoista sopivat palautevaihtoehdot. Avoimiin kysymyksiin voit kirjoittaa haluamasi kommentit. Pakolliset kysymykset on merkitty tähdillä (*): palautejärjestelmä hyväksyy palautteen vasta, kun kaikkiin pakollisiin kysymyksiin on vastattu. Vastaamatta jääneet kysymykset näkyvät näytöllä punaisella. Tarkista antamasi palaute huolellisesti ja paina Lähetä-painiketta lähettääksesi palautteen.

Huomaa, että voit antaa palautetta vain kerran, etkä voi muuttaa jo antamaasi palautetta! Vastaukset tallentuvat järjestelmään, josta vain tilastoja katseleva virkailija tai opettaja pääsee katselemaan niitä tilastojen muodossa – saamatta selville palautteenantajan henkilöllisyyttä (avoimet vastauksesi näkyvät opettajalle anonyymeinä). Pääset kuitenkin katsomaan antamaasi palautetta klikkaamalla Antamasi palaute-linkkiä.