Luvun 2.5 harjoitukset

HARJOITUS 1 – Opiskelu verkko-oppimisympäristössä

  1. Tutustu Helsingin yliopiston Moodle-oppimisympäristön kurssitarjontaan menemällä osoitteeseen http://moodle.helsinki.fi, kirjaudu sitten palveluun yliopiston käyttäjätunnuksellasi ja klikkaa pääsivun keskellä olevasta kurssikategoriaikkunasta oman tiedekuntasi nimeä. Tutustu avautuvassa ikkunassa tiedekuntasi Moodle-kurssitarjontaan. Kirjaudu tämän jälkeen ulos palvelusta.
  2. Kirjaudu yliopiston Moodle-oppimisympäristöön ja napsauta omaa nimeäsi ruudun oikeassa yläkulmassa päästäksesi katsomaan käyttäjätietojasi. Tarkista, että omat tietosi siellä ovat ajan tasalla.

HARJOITUS 2 – Videokuva ja ääni verkossa

  1. Hakeudu Unitube-palveluun. Saatko videot näkymään käyttämälläsi laitteella?

HARJOITUS 3 – Kotihakemiston etäkäyttö

  1. Perehdy oman kotihakemistosi etäkäyttöön. Jos kotihakemistossasi on tallentamiasi töitä, kokeile em. tiedoston kopiointia omalle kotikoneellesi.
  2. Tallenna oheinen esimerkkitiedosto HY:n kotihakemistoosi. Avaa se sitten toisella laitteella, kuten omalla puhelimellasi, koneellasi tai vaikkapa HY:n tiloissa olevalla tietokoneella. Käytä harjoituksessa apunasi VPN-portaalia!

HARJOITUS 4 – HY-verkon sisälle rajattujen palveluiden etäkäyttö

  1. Asenna Pulse Secure omalle koneellesi tai mobiililaitteellesi.
  2. Testaa suojatun yliopistoyhteyden toimiminen käyttämällä MOT-sanakirjaa osoitteessa http://mot.kielikone.fi/mot/helyo/netmot.exe. Todennäköisimmin kotiyhteytesi ei salli em. sanakirjapalvelun käyttöä, ellet käynnistä yhteyttä.

HARJOITUS 5 – Wikit

  1. Kirjaudu yliopiston wikipalveluun osoitteessa http://wiki.helsinki.fi. Jos et ole vielä luonut itsellesi henkilökohtaista wikitilaa, tee se nyt. Kokeile sivujen ja tekstin lisäämistä omalle wikialueellesi.