Materiaalin lukuohje

Oppimateriaali

Tervetuloa Opiskelijan digitaitojen oppimateriaaliin! Tämä oppimateriaalin varsinainen lukemisto on jaettu viiteen osioon, joita pääset selaamaan joko ylälaidan valikon kautta tai vasemman laidan valikosta, jossa näkyy kulloinkin auki oleva alaluku. Osiot ja niiden oppimistavoitteet on esitelty etusivulla.

Huomaa, että kaikkea ei ole pakko lukea läpikotaisin! Jos tiedät osaavasi jo jonkin sivun tai osion asiat erinomaisesti, ja olet saanut sen Moodle-lähtötasotestistä hyvät pisteet, siirry suosiolla eteenpäin!

Oppimateriaali on saatavilla myös PDF-versiona, joka on kätevä tallentaa koneelle, jos haluat lukea materiaalia ilman verkkoyhteyttä. Huomaa kuitenkin, ettei PDF-versio ole välttämättä ajantasainen verrattuna verkossa olevaan materiaaliin ja näyttökokeeseen!

Lisälukemisto

Päälukemiston lisäksi opintojaksolla on erillinen lisälukemisto, jossa on syventävää tietoa hyödyllisistä aiheista, jotka eivät kuitenkaan sisälly varsinaiseen opetussuunnitelmaan. Lisälukemiston sisältöjä ovat mm. verkkosivujen julkaisu, kuvankäsittely ja matematiikan ohjelmistot.

Linkit

Materiaalissa on runsaasti sekä materiaalin sisäisiä että muille sivustoille vieviä linkkejä. Oppimateriaalin sisäiset linkit avautuvat pääsääntöisesti samaan ikkunaan. Muualle (lisälukemistoon, ohjesivuille jne.) vievät linkit avautuvat uuteen välilehteen tai ikkunaan selaimesi asetuksista riippuen.

Linkkien takana oleva tieto on lähinnä syventävää, ja siitä voi olla apua lisätietoa etsivälle. Älä siis anna niiden häiritä lukukokemustasi, jos haluat keskittyä oppimateriaalin lukemiseen alusta loppuun!

Infolaatikot

Tavallisen leipätekstin lisäksi oppimateriaalin seassa on infolaatikoita, joilla on merkitty erilaisia sisältöjä:

Syventävää tietoa käsiteltävästä aiheesta löydät sinisistä laatikoista.

Tärkeää! Erityisen tärkeät asiat on merkitty näin.

Materiaalissa seurataan HY:n esimerkkivastaava Raimo Keski-Väännön edesottamuksia. Raimo-tarinat löytyvät näistä laatikoista.

Joitain asioita on havainnollistettu opetusvideoilla sekä videoharjoituksilla. Ne löydät punaisista laatikoista.