Tiedonhankinnan kanavat

Tiedontarve määrittelee, mitä kautta tietoa kannattaa etsiä. Seuraavaan kaavioon on koottu erilaisia tiedontarpeita ja niitä vastaavia tiedonhankintakanavia, joiden avulla voit löytää sopivia tiedonlähteitä.

Mitä etsit => Mistä etsiä
Tietty kirja => Helsingin yliopiston kirjaston kokoelmista

Useasta kirjastosta samanaikaisesti
Finna.fi hakupalvelulla

Tietty lehtiartikkeli =>
  • Jos tiedät, missä lehdessä artikkeli on julkaistu, voit etsiä artikkelia Helkasta lehden nimellä.
  • Käyttämällä Helkan artikkelihakua tai  Google Scholar-hakupalvelua pääset käsiksi osaan kirjaston hankkimista elektronisista artikkeleista.
  • Osa artikkeleista löytyy vain kirjaston hankkimien tietokantojen kautta. Käytä ResearchGuide -oppaita löytääksesi aiheeseesi sopivat tietokannat.
E-lehtiä aihealueittain => Helsingin yliopiston kirjaston kokoelmista

• BrowZine-palvelulla voit selata kirjaston tilaamia e-lehtiä aihealueittain sekä koota tieteenalasi lehtiä ja artikkeleita omaan lehtihyllyysi.
Tarvitset nopeasti uutta tietoa tietystä aiheesta, mutta sinulla ei ole tarvetta kartoittaa kattavasti aiheesta julkaistua tietoa. => Helkan artikkelihaulla tai avoimesta verkosta esimerkiksi Google Scholarilla
Kattava kartoitus: mitä aiheesta on kirjoitettu? =>
  • Etsi tietoa oman alasi tieteellisistä tietokannoista (esimerkiksi Scopus)
  • Etsi laaja-alaisesti – esimerkiksi artikkeleita, tutkimusraportteja, tieteellistä kirjallisuutta ja opinnäytteitä useasta eri tietokannasta.