Aineistojen etäkäyttö ja käyttöehdot

E-aineistojen etäkäyttö

HY:n kirjaston hankkimien verkkoaineistojen etäkäyttö yliopiston verkon ulkopuolelta on mahdollista opiskelijoille ja yliopiston henkilökunnalle. Etäkäyttö edellyttää voimassa olevaa käyttölupaa Helsingin yliopiston tietojärjestelmien käyttöön.

Helka-tietokannan ja kirjaston verkkosivun aineistohaulla löydetyt verkkoaineistojen linkit ovat etäkäyttöä tukevia. Etäkäyttöä tukevien linkkien kautta pääset ensin kirjautumissivulle ja kirjauduttuasi pääset etäyhteydellä aineistoon. Kirjautuminen tarvitsee tehdä vain kerran istunnon aikana.

Kun haet aineistoa omalla laitteella yliopiston verkon ulkopuolella, sinun on helpointa varmistaa pääsy yliopistolle hankittuihin e-lehtiin ja e-kirjoihin kirjautumalla Helkaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksilla.

Lisätietoja e-aineistojen etäkäytöstä Helkan kautta.

E-aineistojen käyttöehdot

Helsingin yliopiston verkon käyttäjätunnuksen haltijana sinulla on oikeus käyttää Helsingin yliopiston kirjaston hankkimia elektronisia julkaisuja ja tietokantoja sekä velvollisuus noudattaa niiden käyttöehtoja. Aineistojen käyttöehdot määritellään lisenssisopimuksissa.  Käyttöehtojen rikkominen voi johtaa siihen, että pääsy aineistoon katkaistaan kaikilta yliopistolaisilta.

Mitä saat tehdä

• selailla aineistoja ja tehdä tiedonhakuja
  • kopioida, tulostaa tai tallentaa hakujen tuloksia ja yksittäisiä artikkeleita kohtuullisessa määrin omaan opiskelu-, opetus- tai tutkimuskäyttöön
  • luovuttaa yksittäisiä artikkeleita toiselle henkilölle henkilökohtaiseen käyttöön tieteellisen kommunikoinnin nimissä
  • käyttää aineistoja elektronisena kurssimateriaalina Helsingin yliopiston opetuksessa tekemällä aineistoon linkkejä

Mitä et saa tehdä

• käyttää aineistoa tai osia siitä kaupallisiin tarkoituksiin
  • levittää, myydä tai muokata aineistoa tai tehdä siitä johdannaisteoksia
  • imuroida aineistoja systemaattisesti automaattisilla robottiohjelmilla

Kirjaudu ulos e-aineistosta, kun et enää tarvitse sitä. Usein tiettyä e-aineistoa saa samaan aikaan käyttää vain rajallinen määrä käyttäjiä.