E-kirjat

Kirjaston hankkimat e-kirjat ovat saatavana yliopiston verkossa. Voit etsiä e-kirjoja Helkasta tai BookNavigatorilla.

ekirjat2

Voit lukea E-kirjoja tietokoneen selaimella (online). Useat kirjat ovat PDF-pohjaisia ja edellyttävät ilmaista Adobe Reader tai vastaavaa lukuohjelmaa.

Valtaosan kirjoista tai osia niistä voi myös lainata eli ladata tietokoneelle. Joidenkin kirjojen kohdalla lataaminen edellyttää Adobe ID -tunnusta ja ladatun kirjan lukeminen ilmaista Adobe Digital Editions -lukuohjelmaa.

Jos haluat lukea lainaamaasi e-kirjaa useammalla eri laitteella, valtuuta lukuohjelma Adobe-tunnuksellasi. Valtuutuksen jälkeen voit siirtää e-kirjatiedoston laitteesta toiseen ja avata sen Adobe-tunnuksen avulla eri laitteilla.

Kokonaisten kirjojen laina-ajat vaihtelevat eri e-kirjapalveluissa. E-kirjaa ei voi avata enää laina-ajan päätyttyä, vaan se täytyy lainata uudelleen. Myös kirjojen tai niiden osien tulostamisen rajoitukset ovat palveluissa erilaisia.

Lähes kaikkien e-kirjapalvelujen kirjoja tai osia niistä voit ladata luettavaksi myös mobiililaitteelle. Mikäli puhelinta tai tablettia käytettäessä tarvitaan erillistä lukuohjelmaa, se on yleisimmin Abobe Digital Editions tai Bluefire Reader.

Raimon platoninen ystävä Gunilla Parmesan oli hankkinut uuden kämpän ja koiran. Raimo oli menossa tupareihin, mutta tuleva tentti painoi päälle. Hän poikkesi matkalla kirjastoon lainamaan tenttikirjan mukaansa jotta pääsisi lukemaan heti seuraavana aamuna.
Gunillan luona Raimon reppu jäi avoimena eteiseen. Ollessaan lähdössä Raimo löysi reppunsa vierestä pahoin pureskellun tenttikirjan ja muutamia repaleisia irtosivuja. Koira istui nurkassa. Raimo kyykistyi sen eteen ja oli näkevinään koiran anteeksipyytävässä katseessa kehotuksen vakavasti harkita siirtymistä e-kirjojen käyttäjäksi. Raimo nyökkäsi koiralle: näin tulisi tapahtumaan. E-kirjan voi lainata sunnuntaiaamuna, eikä sitä voi syödä.

Yksityiskohtaisia ohjeita e-kirjojen käyttöön löydät E-kirjaoppaasta.