jenni1
Jenni Hämäläinen
Yhteiskuntapolitiikka, valtio-oppi, taloustiede, Corporate Resposibility (Hanken), Etelä-Afrikan tutkimus (Stellenbosch University)

En ollut vielä lukiossa erityisen kiinnostunut yhteiskuntaopista, suoritin siitä vain pakolliset kurssit. Olin kiinnostuneempi biologiasta ja maantiedosta, ja päädyinkin opiskelemaan maantiedettä Englantiin Bristoliin. Siellä maantiede tuntui kuitenkin liian erilaiselta kuin lukiossa, eikä opinnoissa ollut juuri vapautta valita itse kursseja. Päätin palata takaisin Suomeen, jossa yliopisto-opinnoissa on enemmän valinnanvapautta eikä tutkinnosta tarvitse maksaa.

Toisen välivuoden aikana kypsyi ajatus hakea opiskelemaan valtio-oppia. Pääsin sisään, mutta opintojen myötä huomasin pitäväni enemmän yhteiskuntapolitiikasta, jossa teorioita sovelletaan käytäntöön. Pääaineen vaihto tiedekunnan sisällä oli helppoa, kun olin suorittanut molemmista aineista perusopinnot. Omasta kokemuksestani neuvoisin hakijoita välttämään stressaamista tulevaisuuden suhteen. Välivuodet ovat ihan ok. Silloin ehtii oppia paljon itsestään, ja alaa voi opintojen aikana suunnata uudelleen.

Minua kiinnostavat mm. kaupunki-, köyhyys- ja vanhuuden tutkimus. Miksi ihmiset ovat köyhiä? Miten väestön vanheneminen vaikuttaa yhteiskuntaan? Tulevaisuudessa haluaisin tehdä töitä sosiaalialan ja innovaatioiden parissa. Työpaikkana sekä julkinen että yksityinen sektori tuntuvat houkuttelevilta.

Surffi-harrastukseni vei minut myös Etelä-Afrikan tutkimuksen pariin. Halusin ensin vaihtoon Portugaliin, mutta päätinkin käyttää hyväksi mahdollisuuden päästä kauemmas Stellenboschin yliopistoon. Opiskelijat olivat nuorempia ja meininki oli rentoa, mutta opiskelu oli koulumaisempaa kuin Helsingin yliopistossa.

Akateemisesta yrittäjyydestä on tullut tärkeä osa opintojani. Osallistuin pari vuotta sitten valtsikkalaisille tarkoitettuun tapahtumaan yliopiston Helsinki Think Company –yrittäjyystilassa. Think Companysta muodostui minulle oma yhteisöni siinä, missä joku muu löytää paikkansa vaikkapa ainejärjestössä tai osakunnassa.

Osallistuin Mainio Social Camp -leirille, jolla kehiteltiin erilaisia sosiaalisia innovaatioita. Minulla ei ollut aluksi omaa ideaa valmiina, mutta vähitellen ryhmämme alkoi kehittää konseptia, joka kulkee nyt nimellä Oppimo. Oppimon idea jalostui vielä Tieteestä toimintaa –matkalla Tukholmaan, jossa mm. tapasimme projektimme kannalta kiinnostavia paikallisia toimijoita.

Oppimo on kokonaisuus tavallisille opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kontakteja ja kehittää työelämätaitojaan vertaisoppimisen kautta. Oppimossa eri alojen opiskelijat opettavat toisiaan: esimerkiksi käyttäytymistieteilijä voi kertoa kuulijalähtöisestä opettamisesta ja tietojenkäsittelytieteilijä johdattaa koodarin ajatusmaailmaan. Oppimon jäsenet järjestävät myös vierailuja kiinnostaviin kohteisiin.

Oppimon yhteistyökumppanit antavat poikkitieteellisille ryhmille työstettäviä projekteja. Viime vuonna kumppaneitamme olivat Rovio, Ympäristökeskus ja palvelumuotoiluyritys Steep. Kokonaisuuden päätteeksi ryhmät esittelevät omia projektejaan lopputilaisuudessa. Projektit poikivat osalle opiskelijoista myös kesätöitä, ja projekteja on kehitetty eteenpäin myös Oppimon jälkeen.

Oppimon haku on auki 11.9.2015 asti. Hae mukaan osoitteessa www.oppimo.fi!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *