Yritysrahoituksen kiemuroita ja luottoriskienhallintaa

Riskienhallintapäällikkö, OP-ryhmä
Pääaine: Liiketaloudellinen metsäekonomia
Sivuaineet: Puumarkkinatiede ja puutekniikka

”Työssäni autan itsenäisiä osuuspankkeja ylläpitämään laadukasta rahoitusprosessia ja ylläpitämään luottosalkun laatua.”

Miksi kiinnostuit alun perin opiskelemistasi aloista?

Kiinnostuin alasta, koska olin kiinnostunut sekä luonnontieteistä että taloustieteistä. Metsäekonomiassa nämä aineet tuntuivat yhdistyvän luontevasti.

Mikä opiskelussa oli parasta?

Opiskeluajoilta parhaiten muistaa tietysti vaihto-opiskelun Saksassa, hyvät kaverit ja osakunta-ajat. Itse opiskelussa parasta ja pahinta oli monipuolisuus. Monipuolisuus aiheutti harmaita hiuksia, kun piti ruveta miettimään, mikä on se työ, mihin hakeutua isona. Toisaalta monipuolinen tausta antoi valinnanmahdollisuuksia.

Omaa vuosikurssiani ajatellessa voi todeta, että työpaikkoja on löytynyt hyvin erilaisilta aloilta ja monipuolisista tehtävistä. Entiset opiskelutoverini työskentelevät nykyään esimerkiksi myynnin, konsultoinnin, liiketoiminnan kehittämisen, taloushallinnon, markkinoinnin ja yhteiskuntavastuun tehtävissä. Aloja ovat mm. metsäteollisuus, rahoitus, vakuutus, logistiikka, julkishallinto, politiikka ja järjestötoiminta.

Hyvä asia oli myös se, että kieliopintoja ja englanninkielisiä kursseja oli paljon, vaikka ne välillä tuntuivatkin vaikeilta.

Kuinka päädyit nykyiseen työpaikkaasi?

Päädyin nykyiseen tehtävääni monen mutkan kautta. Ehdin olla opiskelujeni lopussa ja valmistumisen jälkeen pari vuotta metsäteollisuuden palveluksessa kansainvälisissä tehtävissä. OP-ryhmä etsi tuohon aikaan nuorta henkilöä, jolla olisi kokemusta metsäteollisuudesta kasvamaan yritystutkijaksi. Yritystutkijana pääsin oppimaan yritysrahoituksen kiemuroita ja luottoriskienhallintaa. Tältä pohjalta oli hyvä siirtyä riskienhallintapäälliköksi.

Minkä asioiden parissa työskentelet? Millaista se on käytännössä?

Työssäni autan itsenäisiä osuuspankkeja ylläpitämään laadukasta rahoitusprosessia ja ylläpitämään luottosalkun laatua. Käytännössä työ on hyvin pitkälti asiantuntijatyötä, annan lausuntoja pankille merkittäviin rahoitushankkeisiin, raportoin luottosalkun kehitystä pankkien toimitusjohtajille ja hallituksille ja autan ohjeistuksien tulkinnan kanssa.

Mistä pidät työssäsi?

Eniten pidän työssäni monipuolisuudesta ja haastavuudesta. Työ vaatii itsenäisyyttä ja on pystyttävä tuomaan oma mielipiteensä esille rakentavasti vaikeissakin tilanteissa. Itseään on kehitettävä jatkuvasti alati muuttuvassa toimintaympäristöstä, jotta pystyy vastaamaan sen tuomiin haasteisiin. Parasta on tietysti, kun saa hyvää palautetta hyvästä työstä.

Terveiset nuorelle, joka harkitsee saman alan opintoja

Opiskeluaika on elämän parasta aikaa J käytä se hyödyksi niin koulussa, töissä kuin vapaa-ajalla!

3,386 Replies to “Yritysrahoituksen kiemuroita ja luottoriskienhallintaa”

1. I operate a vape shop submission site and we have had a listing from a vape store in the United States that also advertises CBD goods. A Calendar month later on, PayPal has written to use to say that our account has been restricted and have requested us to remove PayPal as a payment method from our vape store submission site. We do not offer for sale CBD goods such as CBD oil. We merely offer online marketing services to CBD firms. I have had a look at Holland & Barrett– the UK’s Leading Health Store and if you take a good look, you will witness that they promote a pretty comprehensive series of CBD product lines, specifically CBD oil and they also happen to accept PayPal as a settlement solution. It appears that PayPal is applying contradictory standards to many different firms. Because of this restriction, I can no longer accept PayPal on my CBD-related web site. This has limited my payment choices and now, I am intensely reliant on Cryptocurrency payments and straightforward bank transfers. I have sought advice from a lawyer from a Magic Circle law practice in The city of london and they said that what PayPal is doing is completely against the law and inequitable as it ought to be applying a consistent criterion to all companies. I am yet to check with a different lawyer from a US law office in London to see what PayPal’s legal position is in the United States. Meanwhile, I would be highly appreciative if anyone here at targetdomain could provide me with alternative payment processors/merchants that deal with CBD firms.