Viikin kampus – 6000 opiskelijan “työpaikka”

Minä: Samuli Korhonen, ympäristö- ja elintarviketalouden fuksi eli ensimmäisen vuoden opiskelija.
Opintosuunta:
Ympäristö- ja luonnonvaraekonomia
Valinnaiset opinnot:
elintarviketalous

Helsingin Yliopiston vehreä Viikin kampus sijaitsee maantieteellisesti lähes keskellä Helsinkiä. Viikki on hyvien liikenneyhteyksien päässä Lahdenväylän varressa. Kuljen Viikkiin bussilla Töölöstä n. 15 minuutissa. En ole kohdannut juurikaan ongelmia liikkumisessa kampuksella. Reitteihin ja yhteyksin kannattaa tutustua etukäteen.

Viikin vehreys on viehättävää. Kampuksen ympärillä on paljon luontoa, metsää ja peltoa. Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelu on aivan vieressä. Kampuksen aivan ytimessä sijaitsevat opetuskäyttöön tarkoitetut suuret kasvihuoneet. Ympäristö on todellakin inspiroiva Viikissä opiskeltaville oppiaineille.

Viikin kampuksella sijaitsee neljä Helsingin yliopiston tiedekuntaa: eläinlääketieteellinen, bio- ja ympäristötieteellinen, farmasia ja maatalous- ja metsätieteellinen. Ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelma, jota itse opiskelen, kuuluu maatalous- ja metsätieteelliseen. YET-kandiohjelman luennot ovat painottuneet Metsätieteiden taloon. Kampuksen muiden rakennusten luokkatilat ovat jääneet melko tuntemattomaksi. Suosittelen tutkimusmatkailua kampuksella, koska silloin voi löytää uusia hyviä työskentelytiloja.

Metsätieteidentalon aulassa on viihtyisää

Infokeskus Korona on jokaiselle Viikissä opiskelevalle tuttu paikka. Koronassa on yliopiston ja kaupungin kirjastot, opetustiloja, kahvila ja monia yliopiston toimistoja. Koronan kirjaston tiloihin kannattaa käydä tutustumassa kunnolla, sieltä löytyy paljon rauhallisia tiloja opiskeluun. Koronasta löytyy myös ”puutarhamaisia” tiloja, joissa voi opiskella.

Viikissä on monta opiskelijaravintolaa. Minulle niistä tutuimmat ovat Unicafe Viikuna ja Sodexo Ladonlukko. Nämä kaksi ovat useimmiten minulle lähimmät. Viikunan ruokatarjonta on ollut miellyttävän monipuolista. Erikoisuutena heillä on pizzat, joita on tarjolla ainakin pari kertaa viikossa. Kasvisruokapainotteinen ruokavalio tuntuu olevan suosiossa myös Viikissä, ja tarjolla onkin yleensä aina maittavaa kasvisruokaa. Jos opiskelu venyy pitkälle ja nälkä yllättää, Unicafe Korona on auki klo 17 asti.

Think Company on minulle tärkeä paikka Viikin kampuksella, vietän siellä aikaani päivittäin. Olen opiskelemisen lisäksi sivutoiminen yrittäjä. Think Companyn tilat on tarkoitettu erityisesti opiskelevien yrittäjien työskentelyyn. Thinkillä on päivittäin myös muita yrittäjiä ja ainejärjestöaktiiveja, jotka muodostavat yhteisön. On mukavaa tehdä töitä yhdessä muiden kanssa samassa paikassa, vaikka kaikilla on omat projektinsa.

Täytyy todeta, että olen ollut todella tyytyväinen Viikin kampukseen ja sen palveluihin. Tiloja on tarpeeksi ja ne ovat toimivia. Nähdään Viikissä!

Samuli

2,144 Replies to “Viikin kampus – 6000 opiskelijan “työpaikka””