Laadukasta vapaa-aikaa opintojen ohessa!

Olen Samuli Korhonen
Opiskelen
ympäristö- ja luonnonvaraekonomia maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa

Mielestäni Helsinki on antoisa opiskelijakaupunki. Laadukkaan vapaa-ajan viettäminen on Helsingissä helppoa!

Opiskelijan elämä on muutakin kuin yliopistolla puurtamista. Tehokas opiskelu vaatii mielestäni vastapainoksi laadukasta vapaa-aikaa, jotta aivot saavat hengähtää ja palautua. Olen huomannut, että luentojen sisällöt aukeavat kunnolla vasta kävelylenkillä seuraavana päivänä. Vapaa-ajan viettotapoja on monenlaisia, mutta onneksi Helsinki on monipuolinen kaupunki. Monet yritykset tarjoavat opiskelija-alennuksia. Niistä löytää helposti tietoa Frankin sähköisen opiskelijakortin avulla.

Opiskelijatapahtumiin kannattaa osallistua myös Helsingin ulkopuolella

Opiskelijatapahtumat ovat yksi opiskelijaelämän näkyvimmistä ilmentymismuodoista. Tapahtumia järjestetään ympäri Helsinkiä. Tapahtumia on pieniä ja suuria. Helsingin Yliopiston lisäksi kaupungissa on muitakin korkeakouluja, joten tapahtumia riittää. Opiskelijatapahtumiin kannattaa lähetä myös toisiin kaupunkeihin. Tapahtumat ovat hyvä paikka tutustua toisiin opiskelijoihin, ja kuulla heidän oppiaineistaan.


Kuva: Kyykän MM-kisoissa Tampereella

Ainejärjestö – monelle kuin toinen koti

Ainejärjestötoiminta on monelle opiskelijalle tärkeä osa opiskelijaelämää. Ainejärjestöjen toimintaan voi lähteä mukaan monin eri tavoin. Toiminnalle voi käyttää kaiken aikansa tai sitä voi harrastaa myös pienissä määrin. Ainejärjestöt ajatellaan joskus vain hallituksen ylläpitämiksi, mutta niissä on myös vähemmän aikaa vieviä tehtäviä. Helppo tapa lähteä mukaan ainejärjestötoimintaan on esimerkiksi osallistua jonkun opiskelijatapahtuman järjestelyihin. Monet ainejärjestöt järjestävät yritysekskursioita, joiden kautta pääsee tutustumaan mahdollisiin tuleviin työnantajiin. Erilaisiin ainejärjestöihin voi tutustua ylioppilaskunnan internetsivuilla.


Kuva: Vuorovaikeutus ryn Viikki GPssä. 

Ainejärjestöt osaavat järjestää hienoja juhlia. Monet järjestöt viettävät vuosijuhlia, jonne yleensä ovat tervetulleita osallistumaan muidenkin järjestöjen jäsenet. Itse olin juuri edustamassa ainejärjestöämme Vuorovaikeutus rytä perinteikkäässä Lipidi ryn Sikajuhlassa Suomenlinnassa. Tapahtuma oli hieno ja ruoka oli erinomaista. On mielenkiintoista päästä tutustumaan järjestöjen historiaan ja perinteisiin.


Kuva: Pöytä koreana Lipidi ryn Sikajuhlassa.

Yliopistourheilua ja ravintoloita

Opiskelijahintaisia urheilupaikkoja löytyy Helsingistä monta. Omaa viikoittaiseen kunto-ohjelmaani kuuluu kiipeily. Kiipeily on mukavinta aamupäivisin, kun kiipeilyhalleissa on vähemmän ruuhkaa. Aamupäivän hinnat ovat usein halvempia ja niistä voi saada vielä opiskelija-alennuksen. Kampuksilla urheilupalveluita tarjoaa Unisport, jonka urheilutiloja löytyy keskustasta, Kumpulasta, Meilahdesta, Viikistä, Otaniemestä ja Töölöstä.

Ravintolat ovat opiskelijan elämässä juhlaa. Olen aikaisemmin työskennellyt ravintola-alalla ja ravintoloissa syöminen on yksi lempiharrastuksistani. Ravintolaruoka on usein melko kallista, mutta joskus niistäkin löytyy hyviä opiskelija-alennuksia. Kannattaa tutustua tarjontaan, Helsingin ravintoloista on saatavilla paljon arvosteluita ja tietoa. Ympäristöekonomian opiskelijan näkökulmasta on mielenkiintoista, että monet ravintolat ovat alkanet ottaa kestävyyskysymykset uudella tavalla huomioon ja osaksi liiketoimintaansa. Yksi näistä ravintoloista on zero waste –ravintola Nolla, joka varaa joka ilta yhden neljän hengen pöydän opiskelijoiden käyttöön opiskelijahinnalla.

Mielestäni Helsinki on antoisa opiskelijakaupunki. Laadukkaan vapaa-ajan viettäminen on Helsingissä helppoa!

Samuli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *