Jos olisin saanut täysin omavaltaisesti päättää opiskelukaupunkini, en luultavasti opiskelisi Helsingissä. Olen pienen maaseutupitäjän kasvatti, enkä kokenut erityisempiä haluja muuttaa kovin kauas kotipaikkakunnalta lukion jälkeen. Helsinki ei ollut minulle vielä lukion ensimmäisinä vuosina vaihtoehto, vaan suunnittelin hakeutuvani yliopistoon lähemmäksi kotiseutua.

Abivuotena kuitenkin aloin pohtimaan alavalintaani uudelleen. Kiinnostukseni heräsi elintarviketieteitä kohtaan. Helsingin yliopisto on ainoa laatuaan

Suomessa, sillä muualla ei tätä koulutusohjelmaa tarjota. Lopulta päätös oli niin selvä, etten edes hakenut muualle. Onnekseni paikka aukesi, joten syksyllä 2018 alkoi opintaipaleeni Viikin kampuksella.

Opiskelu yllätti iloisesti

En ole katunut tuota päätöstä. Helsinki ei kaupunkina ole onnistunut viemään sydäntäni täysin, mutta opinnot ovat sen sijaan yllättäneet minut positiivisesti. Kurssit ovat olleet mielenkiintoisia, ja uskon saavani tältä hyvät valmiudet työelämään opiskelujen jälkeen.

Niin kliseiseltä kuin se siis ehkä kuulostaakin, en valinnut Helsingin yliopistoa – Helsingin yliopisto valitsi minut.