MAA-202 Blogi kk3

Tähän koropleettikarttaan olen tuonut Afrikan internetin käyttäjien määrät valtioittain. Arvot ovat vuodelta 2020. Olen yllättynyt että Pohjois- sekä Itä-Afrikassa on niin paljon internetin käyttäjiä, valtioissa kuten Mali, Sudan ja Uganda, jotka stereotyyppisesti luokittelisi köyhiksi valtioiksi. Kuten Veera Ala-Heikkilä blogissaan(blogs.helsinki.fi/veeraala)  toteaa, olisi mahdollista vertailla eri tekijöitä kartalla, kuten konflikteja, timanttikaivosten sijainteja ja internetin käyttöastetta ja yrittää löytää yhdistäviä tekijöitä näiden välillä. Tuntuu välillä että mielikuvitus loppuu tämän blogin kirjoittamisessa, mutta toisten blogeja lukemalla saa paljon hyviä ideoita, olkoonkin vaikka että se on ‘varastamista’. Lapin tulvaherkkä pohjoinen alue ei näy tässä skaalassa lainkaan.

Tässä näkyvät Suomen tulville herkimmät alueet koropleettikarttana. Pohjanmaan, Varsinais-Suomen ja Uudenmaan jokilaaksot ovat altteimpia tulville, johtuen virtaumia tasaavien järvien vähyydestä. Asteikko tai skaala olisi voinut olla tässä koropleettikartassa jyrkempi, että kontrastia olisi syntynyt enemmän.

En onnistunut luomaan mitään havainnollisempaa ympyrädiagrammistoa kuin tämä, tässä suhteessa lienee opittavaa. Tästä kuitenkin mielestäni näkyy suurin piirtein eri seutujen järvisyys, järvisintä on selvästi keskisessä ja itäisessä Suomessa ja toisaalta aivan pohjoisessa.

 

 

Lähteet:

-Veera Ala-Heikkilän blogi, <blogs.helsinki.fi/veeraala>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *