Omien varausten hallinta

Omia varauksia hallitaan Omat varaukset -sivulla. Sieltä voit mm. tarkastaa, mitä varaukseesi sisältyy ja onko varauksesi jo käsitelty.

Kuvassa näkyy Omat varaukset -välilehti.

Halutessasi tarkastella yksittäistä varauspyyntöä avaa se rivin alussa olevalla Avaa-painikkeella.

Avautuvan näkymän vasemmassa reunassa näkyy mm. varauspyynnön tekijän tiedot. Ylhäällä muutospainikkeiden alapuolella on seuraavat välilehdet:

  • Tilat-välilehdellä näkyy tilaukseen liittyvät yksittäiset tapahtumat tiloineen.
  • Kutsut-välilehti ei ole käytössä.
  • Palvelut-välilehti ei ole toistaiseksi käytössä.
  • Kustannus-välilehdellä näkyy tilauksen kokonaiskustannus sekä tilaukseen liitettyjen yksittäisten varausten kustannuserittely.
  • Tapahtumahistoria-välilehdellä näkyy varauksen käsittelyhistoria. Jos varauksesi on hylätty, voit tarkastaa hylkäyksen perusteet tältä välilehdeltä.

Varauspyynnön peruminen

Mikäli varauspyyntöäsi ei ole vielä hyväksytty, pääset perumaan sen Omat tilavaraukset -sivulla. Klikkaa varauksen kohdalla Avaa-painiketta ja tämän jälkeen Peruuta varaus -painiketta.

Jo hyväksytyn varauksen voit peruuttaa laittamalla viestin osoitteeseen tilavaraus@helsinki.fi. Laitathan sähköpostiin tiedoksi tilausnumeron.

Varauspyynnön muutokset

Pääset muuttamaan varauspyyntöä Omat tilavaraukset- sivulla valitsemalla haluamasi varauksen kohdalla Avaa ja klikkaamalla tämän jälkeen Tee muutospyyntö -painiketta. Huomioithan, että varauspyynnön muuttaminen onnistuu vain, mikäli sitä ei olla vielä käsitelty.

Mikäli varauksesi on hyväksytty ja varausta on tarve muuttaa, laitathan viestiä osoitteeseen tilavaraus@helsinki.fi. Laitathan sähköpostiin tiedoksi tilausnumeron.

Yksittäisen tapahtuman varauspyynnön muuttaminen

Voit muuttaa kellonaikaa tai päivämäärää Varauksen tarkennus -osioissa. Muutoksen jälkeen valitse Viimeistele pyyntö -osion alalaidasta Lähetä muutokset –painike.

Jos haluat muuttaa tilan, peruuta pyyntö ja tee uusi varauspyyntö uutta tilaa varten.

Useamman tapahtuman sisältävän varauspyynnön muutos

Nykyisessä Optimen versiossa on ohjelmistovirhe eikä käyttäjä valitettavasti voi lisätä uusia tapahtumia aiemmin tekemälleen pyynnölle. Voit siis joko tehdä kokonaan uuden pyynnön tai olla sähköpostitse yhteydessä Tilakeskukseen.

Jos haluat poistaa tapahtuman pyynnöltä, valitse ensin Tee muutospyyntö –painike.  Sen jälkeen valitse Varauksen tarkennus -osion ylälaidasta Valitut tilat -alasvetolaatikosta tapahtuma, jonka haluat poistaa. Poista tapahtuma klikkaamalla alasvetolaatikon oikealla puolella olevaa ruksia.

Jos haluat muuttaa tapahtuman aikaa, valitse tapahtuma Valitut tilat -alasvetolaatikosta  ja muuta ajankohta alasvetolaatikon alla oleviin kenttiin.

Jos haluat vaihtaa tapahtuman tilan, poista ensin muutettava tapahtuma pyynnöltä ja sen jälkeen liitä pyynnölle uusi tapahtuma hakemalla ensin tarvittava tila hakuehdoilla ja lisäämällä tila ja tapahtuma Varaa tämä tila –painikkeella Tee tilavalinnat -osiossa.

Jos haluat lisätä pyyntöön tapahtuman, hae ensin tila hakuehdoilla ja lisää tapahtuma pyynnölle Varaa tämä tila –painikkeella Tee tilavalinnat -osiossa.

Kun olet tehnyt tarvittavat muutokset pyyntöön, hyväksy pyyntö Viimeistele pyyntö -osion alalaidasta valitsemalla Lähetä muutokset –painike.

Sivun yläreunaan