Opettajat

Opettajan lisääminen eventille, joka on jo ajoitettu
Opettajan poistaminen eventiltä

Optimeen on tuotu tiedot yliopiston henkilökunnasta yliopiston henkilötietojärjestelmän kautta.

Eventeille liitetään opettajat, jotka opettavat kurssilla oikeasti. Mikäli on tarpeen antaa WebOodin opetustapahtumalle, (Sisun toteutukselle) ja Kurssisivulle muokkausoikeudet esim. vastuuopettajalle, joka ei opeta, tulee henkilö lisätä modulle (ohje tähän löytyy täältä > ks. Modulen luominen > kohta 8).

Mikäli eventin opettaja tiedetään jo ennen opetusaikojen automaattisijoittelua, lisätään tieto opettajasta eventille ehtona. Tällöin automaattisijoittelu huomioi myös opettajan opettajatietolomakkeen kautta ilmoittamat aika- ja tilaesteet. Automaattisijoittelun jälkeen tieto opettajasta näkyy myös eventin muokkausikkunassa Staff-välilehdellä.

Huom! Huomioithan, että mikäli et käytä automaatista aikataulutusta, vaan lisäät eventin ajoituksen manuaalisesti, Optime  ei lisää opettajaa eventille automaattisesti, kun aikataulutus on tehty, vaikka opettaja olisi lisätty sille ehtona. Käy tällöin lisäämässä opettaja eventille kuten tällä sivulla ohjeistetaan.

Opettajan lisääminen eventille, joka on jo ajoitettu

Mikäli eventillä on Event_DontNeedStaff-ehto (ts. event on esimerkiksi automaattisijoiteltu ilman, että opettaja on vielä ollut tiedossa), tulee tämä ehto poistaa.

Opettajan lisääminen jo ajoitetulle eventille tapahtuu Staff-alavälilehden kautta. Etsi ja valitse ensin haluamasi event joko Editor- tai Timetable-näkymässä (kuvassa Editor-näkymässä). Halutessasi voit valita myös useampia eventejä ja lisätä kaikille valitsemillesi eventeille opettajan/opettajat samalla kertaa.

kuva open lisääminen

Kun olet löytänyt ja valinnut eventin, klikkaa oikealla olevaa kolmen pisteen kuvaketta.

Avatuvassa ikkunassa voit etsiä haluamasi opettajan/opettajat ja lisätä heidät eventille vihreää plussaa painamalla, jolloin heidän nimensä tulevat näkyviin ikkunan alaosaan. Jo lisättyjä opettajia voit tarvittaessa poistaa valitsemalla opettajan ikkunan alaosassa ja klikkaamalla punaista miinusta. Lopuksi valitse Select.

kuva opettajan lisääminen 4

Tällä tavoin lisäämäsi opettaja/opettajat näkyvät nyt kaikilla muokkaamillasi eventeillä Staff-alavälilehdellä opettajana jokaisella viikolla.

Mikäli eventillä olevat opettajat eivät ole paikalla jokaisella kerralla, toimi näin:

1. Klikkaa Staff-alavälilehdellä kolmen pisteen painiketta ja avautuvan ikkunan alaosassa ikkunassa tuplaklikkaa opettajan nimeä tai klikkaa Edit Selection -painiketta. (Jos et ole vielä lisännyt opettajia opetuskerralle, lisää heidät edellämainitun mukaisesti.)

kuva opettajan jakaminen

2. Täytä avautuvassa ikkunassa viikot, jolloin opettajalla on kyseisellä eventillä opetusta ja valitse OK.

kuva viikkojen jakaminen

3. Kun olet tehnyt kohdat 1 ja 2 jokaisen opettajan kohdalla, poistu Select Staff -ikkunasta valitsemalla Select. Nyt näet opettajien opetuksen jaettuna viikkojen mukaan Staff-alavälilehdellä. Varmistathan, että sinulla on valittuna opettaja jokaiselle eventin viikolle (ellei sitten ole niin, ettei joillain viikoilla tarvita opettajaa).

kuva jaetut opettajat

Huomioithan, että kun lisäät eventille useita opettajia, eivät opiskelijat näe WebOodissa millä kerralla kukakin opettaja opettaa. Mikäli haluat tiedon näkyviin opiskelijoille, tulee sinun lisätä se WebOodin tekstikenttään. Huom.! Tarkat opettajatiedot tulee aina lisätä oikein Optimeen, jotta opettajien kalenterit, Optimen päällekkäisyystarkastukset ja raportit toimivat oikein.

Opettajan poistaminen eventiltä

Mikäli haluat poistaa opettajan/opettajat eventiltä, mutta säilyttää eventin ajoituksen (ja esim. mahdolliset tilavaraukset), toimi näin:

  1. Valitse haluamasi event tai eventit Editor- tai Timetable-näkymässä (tai avaa event modulelta Event Edit -ikkunaan).
  2. Avaa eventin Staff-välilehti.
  3. Avaa kolmen pisteen painikkeesta Select Staff -ikkuna.
  4. Valitse poistettava opettaja/poistettavat opettajat ikkunan alaosasta (Selected).
  5. Poista opettaja punaisella miinuksella.
  6. Kuittaa valitsemalla Select.

Huom.! Jos aiot unscheduloida tai poistaa eventin kokonaan, opettajaa ei tarvitse poistaa siltä erikseen.

Sivun yläreunaan