Oodi-statukset ja Oodiin liittyviä ilmoituksia

Eventin/modulen siirron tila

Eventin tai modulen siirron tila kertoo, onko se siirretty jo Oodiin. Siirron tila löytyy alhaalta Oodi-kentistä sekä omasta sarakkeestaan event-listassa.

Siirron tiloja on kolme:
Not Transferred = Ei siirretty Oodiin.
Not Updated = Siirretty joskus, mutta muuttuneita tietoja ei ole päivitetty Oodiin.
Transferred = Siirretty Oodiin, ja tiedot ovat ajan tasalla.

oodi-tasot

Optimessa on oletusasetuksena piilotettu (Hidden) Oodi-siirtojen tiedot niihin liittyvistä sarakkeista (tämä nopeuttaa Optimen toimintaa). Saat sarakkeiden tiedot näkyviin valitsemalla Editorissa Editor-valikosta Quick Options -> Show/Hide OODI Data in Columns.

showhideoodi

Vinkki: Silloin tällöin käy niin, että event pitäisi pystyä siirtämään uudestaan Oodiin, vaikka sen tilana näkyy ”Transferred”. Tällöin Optime ei suostu siirtämään eventiä uudelleen, vaan sinun täytyy ensin keplotella statukseksi ”Not Updated”.

Helpoin tapa selvitä tästä tilanteesta on muuttaa tilapäisesti vaikkapa valittujen eventien alku- tai loppu-Offsetejä, tallentaa ja sitten vaihtaa takaisin alkuperäiseen. Tällöin statukseksi vaihtuu ”Not Updated”, vaikkei todellista muutosta tullutkaan, ja pääset tekemään siirron.

Huom.: Pelkkä modulen Descriptionin (ts. Oodin pääopetustapahtuman nimen) muuttaminen ei muuta siirron tilaksi ”Not Updated”. Jos haluat korjata vain Descriptionia/nimeä, voit joko keplotella statukseksi ”Not Updated” kuten yllä, tai muuttaa nimen suoraan Oodissa. Jos valitset jälkimmäisen vaihtoehdon, muista kuitenkin ehdottomasti tehdä korjaus myös Optimeen!

Violations-lista:

Kun tietoja siirretään Optimesta Oodiin, tarkistetaan, että kaikki tarvittavat tiedot on syötetty Optimeen, jotta siirto on mahdollista.

Tätä varten on olemassa ns. Violations-lista, joka tarkistaa, että kaikki on kunnossa. Jos joku asia ei ole kunnossa, ilmestyy seuraava ilmoitus:

Screen Shot 2015-04-28 at 13.21.20

Selitykset:

Event Level not set: Eventiltä puuttuu Eventin taso Oodi-kentissä.

Event Type not set: Eventiltä puuttuu Event Type.

Language not set: Eventiltä puuttuu opetuskieli.

Status set to Transferred: Event oli jo siirretty, ts. sen siirrontila on jo Transferred.

Parent Module ID not set: Modulelta puuttuu Parent Module ID eli ns. Oodi-koodi.

Siirron yhteydessä tai Oodi-kenttiä syöttäessä voit törmätä seuraaviin ilmoituksiin:

”Some events on this module have already been transferred!
Please use the transfer option from within the oodi control to transfer individual events.”

Screen Shot 2015-04-28 at 12.59.12

Selitys: Yrität siirtää modulea eventeineen Oodiin, mutta jokin eventeistä on jo siirretty. Tällöin sinun tulee valita halutut siirrettävät eventit Event-välilehdeltä ja siirtää ne Oodiin klikkaamalla Transfer-nappia.

——————————————-

”Some or all Events on this Module do not have an Event Level!
Please use the transfer option within the oodi control to transfer individual events.”

Screen Shot 2015-04-28 at 13.17.27

Selitys: Joltain modulen eventeistä puuttuu Eventin taso. Määritä taso tai valitse eventit, jotka haluat siirtää klikkaamalla Transfer-nappia.

——————————————-

”You have not selected a group, Eventin taso will default to Pot”

Screen Shot 2015-04-28 at 13.03.27

Selitys: Olet sulkenut ryhmän nimi -valintaikkunan valitsematta yhtään ryhmää. Tämän vuoksi eventin taso muuttuu automaattiseti Pääopetustapahtumaksi.

——————————————-

”You are navigating away from the current module – OK to proceed without committing changes.”

Screen Shot 2015-04-28 at 13.06.07

Selitys: Olet syöttänyt Oodi-kenttiin tietoja, mutta et vielä tallentanut muutoksia. Tällöin, jos klikkaat toiseen eventiin (editor -module -puolella) tai moduleen (editor – event -puolella) oodi-kenttien yläpuolelta, saat tämän ilmoituksen. Tarkoittaa siis, että haluatko jatkaa tallentamatta vai et (jos et, paina Cancel).

——————————————-

”Some Events do not have an Event Level and will not be selected”

Screen Shot 2015-04-28 at 13.13.40

Selitys: Yrität siirtää eventiä/eventejä, joista joltain on Eventin taso määrittelemättä Oodi-kentissä. Nämä jätetään pois siirrettävistä eventeistä, koska taso pitää löytyä, jotta event voidaan siirtää Oodiin.

——————————————-

”Some Modules do not have a parent ID set! …”

Screen Shot 2015-04-28 at 13.20.02

Selitys: Modulelta puuttuu Parent ID = Oodin kurssin tunniste. Parent Module ID vaaditaan, jotta opetustapahtumia voidaan luoda Oodiin.

Sivun yläreunaan