Optime Eventin etäkäyttö

OptimeEventiä ja Sisu Transfer Toolia voi käyttää vain yliopiston verkossa. Mikäli et ole yliopiston verkossa tarvitset etäyhteyden, jonka voit muodostaa joko salatulla yhteyskanavalla (VPN) tai avaamalla etäkäytettävän työpöydän (VDI).

Yliopiston palvelujen etäkäyttö -ohjeet Helpdeskin sivuilla. Sivuilta löydät ohjeita tarvittavien ohjelmien käyttöönottoon ja yhteyden luomiseen.

Tälle sivulle on lisätty ohjeita, jotka auttavat nimenomaan Optime-käyttäjiä.

Saat ohjeen kuvat suuremmmiksi klikkaamalla niitä.

Etäyhteys yliopiston työkoneella (VPN)

Mikäli sinulla on käytössä yliopiston kone, jolla on asennettuna OptimeEvent, riittää usein VPN-yhteys. VPN-yhteys luo salatun yhteyskanavan, jolloin voit työskennellä kuten yliopiston verkossa.

Mikäli käytössäsi on langaton verkko, saattaa olla, ettei verkkoyhteys ole riittävän hyvä Optimea varten. Tällöin saat kirjautumista yrittäessäsi ilmoituksen ”Server Alert Warning – This Client is using a limited connection…”. Mikäli sinulla ei ole lankaverkkomahdollisuutta, käytä tällöin Optimea etäkäytettävän työpöydän eli VDI-yhteyden kautta (ks. ohje alla).

Etäyhteys muulla kuin yliopiston työkoneella tai mikäli langaton verkko ei ole riittävän hyvä (etäkäytettävä työpöytä VDI)

Mikäli käytät jotain muuta kuin yliopiston työkonetta (esim. kotikone, atk-luokka tai HUS:n työkone) tai Optime herjaa työkoneellasi, että yhteys on rajallinen, tulee sinun käyttää etäkäyttettävää työpöytää eli VDI-yhteyttä. Ohjeet VDI:n käyttöön löydät Helpdeskin ohjesivulta Etäkäytettävät työpöydät.

VDI-yhteyden kautta saat käyttöösi samanlaisen työpöydän kuin yliopiston työkoneella ja voit käyttää kaikkia samoja ohjelmia kuin yliopiston työkoneella. Etäkäytettävän työpöydän voit avata joko VMware-työpöytäsovelluksella tai selaimen kautta. Löydät OptimeEventin sekä Windows 10 for Staff- että HY-Oodi-työpöydiltä.

Etäkäytettävän työpöydän automaattisen skaalauksen poistaminen (VDI, VMware-työpöytäsovellus)

Jos OptimeEvent ei mahdu näytölle, voit kokeilla poistaa etäkäytettävän työpöydän skaalauksen. Skaalaus suurentaa automaattisesti työpöydän kohteita, minkä takia OptimeEventin jotkin osat saattavat skaalautua työpöydän ulkopuolelle. Alla kuvatut vaiheet tulee tehdä yllä kuvattujen vaiheiden 4.-5. välissä.

  1. Klikkaa hiiren kakkosnapilla etätyöpöydän (Windows 10 for staff tai HY-Oodi) kuvakkeen päällä.
  2. Valitse pudotusvalikosta Settings.Kuva, jossa näkyy valikko, josta Settings löytyy.
  3. Poista ruksi kohdasta Allow display scaling.
  4. Valitse Apply.
  5. Valitse Ok.Kuva, jossa näkyy skaalauksen poistamisen ruksi.
OptimeEventin etäkäyttö kannettavalla tietokoneella (pieni näyttö, VDI:n selainversio)

Mikäli joudut käyttämään OptimeEventiä kannettavan tietokoneen näytöllä tai muulla vastaavalla näytöllä, jolle OptimeEvent ei tahdo mahtua kunnolla, niin voit kokeilla avata VDI-yhteyden selaimella ja käyttää selaimen skaalaustoimintoa.

Avaa ensin VDI-yhteys selaimella ja voit avata OptimeEventin valmiiksi, jotta näet paremmin skaalauksen muuttamisen vaikutukset. Tämän jälkeen voit loitontaa/pienentää (toiminnon nimi vaihtelee selaimesta toiseen ja eri kieliversioiden välillä, esim. zoom out/loitonna/tekstin koko pienemmäksi) selaimessa olevaa sisältöä, kunnes näet kaikki tarpeelliset osat OptimeEventistä.

Sivun yläreunaan