Näkymät ja niiden muokkaaminen

Optimessa on kuusi erilaista näkymää: File, Timetable, Editor, Reports, Admin, Help. Näkymien kuvakkeet löydät näytön vasemmasta reunasta.

Timetable vasenvalikko

Eniten käytetyt näkymät ovat Timetable ja Editor. Opetustapahtumien luominen ja pääosin myös muokkaaminen tehdään Editor-näkymässä ja tarkastelu Timetable-näkymässä.

Ylimmässä File-näkymässä pääset kirjautumaan ulos lopettaessasi työskentelyn Optimessa. Muistathan sekä kirjautua ulos (Log Out) että sulkea Optimen näkymän oikeassa yläreunassa olevasta punaisesta ruksista.

Reports-näkymässä pääset luomaan ja muokkaamaan raportteja, jotka voi ottaa esimerkiksi Exceliin.

Admin-näkymän kautta pääset muuttamaan joitain asetuksia.

Help -painike avaa selaimeen Optimen tukiblogin.

Ylävalikko

Optimessa on ylävalikko, joka pysyy muuttumattomana Timetable-, Editor- ja Reports-näkymissä. Ylävalikosta näet, missä näkymässä olet (alla olevassa kuvassa Optime on auki Editor-näkymässä). Ylävalikossa pystyt käsittelemään yleisiä toimintoja, kuten tulostamaan näytöllä olevat haluamasi tiedot, luomaan suodattimia (Filters) ja päivittämään käsiteltyjä sivustoja (vihreät nuolet kuvassa oikealla).

kuva ylävalikko

Opetuskerran muokkausnäkymä

Sekä Editor- että Timetable-näkymissä sivun alareunassa on nähtävissä opetuskerran muokkausnäkymä.

kuva opetuskerran muokkausnäkymä

Tämän näkymän toiminnallisuuksista ohjeistetaan Lukujärjestyksen muokkaaminen -sivulla ja sen alasivuilla.

Tietojen hakeminen ja tarkastelu

Optimessa voi eri näkymissä hakea ja järjestellä tietoa suunnittelemistaan eventeistä ja moduleista samoin kuin opettajista, huoneista ja muista järjestelmässä olevista kohteista.

Tietojen hakeminen ja tarkastelu -sivulla esitellään joitain keskeisimpiä tapoja tehdä tätä, mutta mahdollisuuksia on niidenkin lisäksi lukuisia.