Nimikkotutkijaa tapaamassa

Olimme tänään tapaamassa nimikkotutkijaamme Sirkku Kupiaista. Kupiaisen tekemä tutkimus koski lukion valinnaisuutta ja pääsimme keskustelemaan hyvin laajasti aiheesta sekä ylipäänsä Suomen koulutusjärjestelmästä.

Tapasimme Athenan dosenttikirjastossa ja alkujännityksestä huolimatta, tapaamiseen varattu aika vierähti nopeasti ja hyödynsimme hyvin tiistain ryhmätapaamisessa kokoamamme tutkimukseen liittyvät kysymykset. Keskustelun aiheemme vaihtelivat ruotsin pakollisuudesta, yliopiston pääsykriteereihin asti.

Kupiainen kertoi meille tutkimuksesta todella kattavasti ja luontevasti. Todellinen mielenkiinto aiheeseen oli hyvin ilmeinen ja omaa innostusta herättävä. Välillä jopa vastaten kysymyksiin, joita emme ehtineet edes kysyä. Hänellä oli myös omaperäisiä näkemyksiä asioiden eteenpäin viemisestä ja virkistäviä ideoita, silti säilyttäen realistisen otteen muutoksen mahdollisuuksista.

Fiiliksemme tapaamisen jälkeen olivat hyvin positiiviset ja inspiroituneet. Saamamme tieto herätti meissä uudenlaista mielenkiintoa kohti koulutuksen kehittämistä.

//Lukiotiimi

One Reply to “Nimikkotutkijaa tapaamassa”

  1. Moikka!

    Mikä oli mielestänne kiinnostavin lukiokoulutuksen kehitysvinkki, minkä keskustelu nimikkotutkijanne kanssa synnytti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *